‚Navzdory jeho kariéře se nedočkal úspěchů.‘ Číňané odvolali kouče Hiddinka od olympijského týmu

Slavný Nizozemec Guus Hiddink už není trenérem olympijského výběru čínských fotbalistů. Po roce ve funkci a necelý rok před turnajem v Tokiu byl odvolán po porážce s Vietnamem v přípravném zápase. Hiddinka nahradil Chao Wej, bývalý kouč čínské reprezentace žen.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavný nizozemský trenér Guus Hiddink

Slavný nizozemský trenér Guus Hiddink | Zdroj: Reuters

Dvaasedmdesátiletý Hiddink, který postoupil s Nizozemskem a Koreou v letech 1998 a 2002 do semifinále mistrovství světa, první úkol v Číně splnil: probojoval se s jednadvacítkou na asijský šampionát hráčů do 23 let. Tam budou v lednu ve hře tři místa pro olympijský turnaj, ale Hiddink už tým nepovede.

Fotbalista položil nohu na pohár a rozpoutal konflikt. Číňané zbavili jihokorejské vítěze titulu

Číst článek

„Navzdory jeho výmluvné kariéře se v Číně nedočkal úspěchů se čtyřmi výhrami z dvanácti oficiálních zápasů,“ napsala tamní tisková agentura.

Podle spekulací médií nebylo vedení svazu spokojeno s pracovním přístupem Hiddinka ani s jeho komunikací s médii. A porážka s Vietnamem před necelými dvěma týdny jeho osud zpečetila.

„Máme před sebou hodně práce,“ řekl Hiddink nizozemským novinářům loni v září těsně předtím, než začal s týmem pracovat.

„Abych byl upřímný, jen asi u čtyř nebo pěti hráčů jsem si pomyslel: ‚Ano, ti se dají využít.‘ Zbytek byl fyzicky, takticky, kondičně a technicky dost pozadu,“ dodal bývalý trenér Eindhovenu, Valencie, Realu Madrid či Chelsea.

Čínští fotbalisté dosud hráli na olympijském turnaji pouze v roce 2008 v Pekingu, kde měli coby pořadatelé zajištěnu účast automaticky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme