Hanousek se po zemětřesení vrátí do Turecka. ‚Ze Sparty se mi neozvali, asi tam zůstanu trčet,‘ říká

Fotbalista Matěj Hanousek se po ničivém zemětřesení musí vrátit do Turecka. Tamní klub Gaziantep, ve kterém český obránce působí, se sice odhlásil z turecké ligy a do konce května bude bez zápasů, přesto se ale jeho hráči sejdou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Matěj Hanousek

Fotbalista Matěj Hanousek | Zdroj: Profimedia

„Gaziantep dostal od turecké federace k dispozici areál, který využívá během reprezentační pauzy národní tým. Tam se sejdeme, v pondělí odpoledne máme sraz v Istanbulu. Ale to je vlastně jediná informace, kterou mám. A vůbec nevím, jestli mám balit na týden nebo na tři měsíce,“ řekl Hanousek v pořadu Páteční finiš na Radiožurnálu Sport.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze Sparty se mi nikdo neozval, říká obránce Hanousek po zemětřesení v Turecku

Český obránce je stále kmenovým hráčem Sparty a v Gaziantepu mu v létě končí hostování. Už tak neočekávaná situace je tím pádem o to zvláštnější. Nejen, že se půlrok bude muset udržovat v kondici bez zápasového zatížení, neméně těžké bude najít také motivaci do práce.

„Končí i nějaká konkurence o místo v základní sestavě. Bude to zajímavé sledovat na sobě i spoluhráčích, je to jako nějaké přípravné období před sezenou, tam ale normálně bojujete o sestavu. Teď vlastně budu tři měsíce trénovat s tím, že tam potom končím. Bude to pro mě zajímavé poznání sebe sama, jak dokážu pracovat s motivací, kdy trénuju v uvozovkách pro nic,“ řekl levý obránce.

Hanousek moderátorce Kateřině Neumannová posléze naznačil, že po návratu do Turecka je možné, že se začne jednat o ukončení kontraktu, vše je ale zatím i podle jeho slov spekulace. Návrat do pražské Sparty ale Hanousek vidí jako nereálný. 

„Začali jsme spekulovat o tom, že by se mohla zrušit dohoda o hostování a vrátit se do Sparty, ale myslím si, že to je neuskutečnitelné. Od začátku zemětřesení se mi ze Sparty nikdo neozval, z čehož jsem vydedukoval, že o mě nemají zájem a situace se nechce řešit. Z toho co se stalo mám pocit, že tam prostě ty tři měsíce zůstanu trčet,“ řekl Hanousek o možnosti trénovat ve svém kmenovém klubu.

Celý díl pořadu Páteční finiš s českým obráncem, ve kterém se rozpovídal třeba i tom, jaké bylo zažít zemětřesení o síle více než šesti a půl stupně, si můžete přehrát v aplikaci mujRozhlas.

Vojtěch Šilhan, Kateřina Neumannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme