Povím vám, jak to bylo, říká Maguire. Sestru zdrogovali, policii považoval kapitán United za únosce

Kapitán fotbalistů Manchesteru United Harry Maguire v obsáhlém rozhovoru pro BBC vysvětlil, co přesně se podle jeho verze odehrálo na řeckém ostrově Mykonos. Sedmadvacetiletý obránce tam byl během dovolené zatčen a podmínečně odsouzen na 21 měsíců a 10 dnů za ublížení na zdraví, pokus o uplácení, napadení veřejného činitele. Hráč anglické reprezentace však tvrdí, že si policii spletl s únosci a bál se o svůj život.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Manchesteru United Harry Maguire

Kapitán Manchesteru United Harry Maguire | Zdroj: Reuters

Dělat kapitána v jednom z nejslavnějších fotbalových klubů na světě není jen tak. V minulosti se o tom přesvědčil i anglický útočník Wayne Rooney, který v dresu „Rudých ďáblů“ stihl odehrát téměř čtyři stovky zápasů, ale kromě toho byl několikrát zadržen policií. Zpravidla vždy pak v příběhu figuroval alkohol.

Rooneyho zadržela v prosinci americká policie, bývalý anglický reprezentant byl opilý na veřejnosti

Číst článek

Jeho následovník Maguire sice nestřílí tolik gólů, ale mimofotbalové zájmy mají oba dva hráči společné - pivo, kamarádi, kamarádky a oplétačky s policií.

Jenže Maguire v Řecku na dovolené „relaxoval“ opravdu naplno protože od tamních soudů vyfasoval téměř dvouletou podmínku a i z jeho výpovědi, kterou poskytl britským novinářům je patrné, že celá situace rozhodně nebyla nic, na co by rád vzpomínal.

„Nemyslím si, že bych se měl někomu omluvit. Omluva je na místě, když uděláte něco špatného, ale já nic takového neudělal. Taková věc by se mohla přihodit komukoliv a kdekoliv,“ prohlásil hráč národního týmu.

Drogy, napadení a úplatky

Maguire podle vlastních slov napadl dva muže, kteří v baru údajně zdrogovali a napadli jeho mladší sestru. Cestou od nemocnice byl anglický reprezentant zadržen, když vůz zastavili policisté v civilu a aniž by se identifikovali, hrubě ho vytáhli z minibusu.

„Okolo minibusu stálo osm chlapů v civilním oblečení a pak mě a mého bratra vytáhli ven. Museli jsme na kolena, dát ruce nahoru a pak do nás začali mlátit. Jeden z nich mi kopal do nohou a křičel: ty už si fotbal nezahraješ! a já si v ten moment řekl, že není možné, aby to byli policisté. Neměl jsem tušení, co jsou zač, a tak jsem zkusil utéct. Myslel jsem, že to jsou únosci. Měl jsem pouta na jedné ruce, a jak jsem se mu snažil vytrhnout, udělali z toho to napadení,“ popsal Maguire incident ze svého pohledu.

Verze policie je však odlišná. Ta hovoří o tom, že Maguire se svým bratrem nejprve slovně a pak i fyzicky policisty napadli.

U soudu pak také zaznělo, že se bývalý obránce Sheffieldu pokusil policisty uplatit a dokonce jim měl sám vyhrožovat a ptát se jich, jestli vědí, s kým mají tu čest.

„Já moc dobře vím, že oni věděli, kdo jsem, protože pět minut před tím, než nás začali bít, tak opakovali, že moje kariéra je u konce...takže věděli, o koho jde. Je to směšné.“

Harry Maguire (v kšiltovce) před řeckým soudem | Zdroj: Reuters

Démon alkohol

V rozhovoru pro BBC se reportér Maguira přímo zeptal, jak moc si myslí, že situaci mohl ovlivnit alkohol.

„Nebudu tady sedět a tvrdit, že jsem celý den nic nepil. Měl jsem pár drinků a každý kdo mě zná, tak ví, jak se chovám, když si jich pár dám. Vždy vím, co dělám, mám to pod kontrolou a určitě jsem nebyl opilý. Vím přesně, co se dělo. Jsem přesvědčený, že pravda vyjde najevo. Řeckému právu důvěřuji a pokračování soudu nám dá šanci se připravit, posbírat důkazy a přivést svědky,“ uzavřel rodák z anglického Sheffieldu svoji verzi příběhu o nevydařené dovolené na ostrově Mykonos, který prý navštívil opakovaně.

Řecký ostrov Mykonos, kde Harry Maguire trávil dovolenou.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme