HET Liga táhne. Na zápasy chodí skoro šest tisíc diváků, minulý rok to bylo o tisíc méně

I když se reprezentaci nedaří, žádný z klubů nepostoupil do Ligy mistrů a vedení asociace je po dotačním skandálu už několik měsíců bez předsedy, na českou fotbalovou ligu chodí mnohem víc lidí než v minulosti. V průměru je to 5800 fanoušků na utkání.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie se sjíždí z celé republiky, i z Plzeňka

Fanoušci Slavie se sjíždí z celé republiky, i z Plzeňka | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Atmosféru zaplněného stadionu můžou fanoušci zažít v aktuální sezoně častěji než v předchozích letech. Ve srovnání s minulým ročníkem se návštěvnost zvedla v průměru o tisíc diváků na zápas.

Fotbalový stadion Kolína nad Rýnem se chlubí jedním z nejzelenějších trávníků v Německu

Číst článek

„Čísla hovoří jasnou řečí, průměrná návštěvnost se nám zvedla. Máme spoustu zápasů, kde byly zajímavé návštěvy, takže z tohoto pohledu panuje spokojenost,“ říká pro Radiožurnál ředitel ligy Tomáš Bárta.

Průměrnou návštěvnost přes pět tisíc osm set diváků na zápas měla nejvyšší soutěž naposledy v roce 2000, byť to bylo po skončení celé sezony. Ta aktuální je teprve ve třetině.

„Liga je zajímavá, ještě se nám může stát spoustu věcí. V zimě se mohou uskutečnit nějaké přestupy, mohou nastat další změny. Myslím si, že nám ty návštěvy vydrží,“ dodal Bárta.

Výrazný růst má několik důvodů. Slavia a Sparta přivedly drahé posily v součtu za stovky milionů korun, na které jsou diváci zvědaví. A málo atraktivní týmy Příbram a Hradec Králové v nejvyšší soutěži nahradily mnohem navštěvovanější Olomouc a Ostrava.

Jarolím dál povede fotbalovou reprezentaci. S Berbrem si plácli do roku 2020

Číst článek

Sparťanští ultras protestují proti vedení klubu, přesto má letenský klub spolu se Slavií nejvyšší návštěvy. Na oba pražské kluby chodí v průměru dvanáct tisíc pět set fandů na každý zápas.

„Před letošní sezonou jsme prodali rekordní počet permanentních vstupenek na celý ligový ročník. V tuto chvíli je to skoro devět tisíc kusů. K tomu samozřejmě přispěl i loňský titul, který jsme získali. Pomohly k tomu i letní příchody poměrně zvučných hráčů ze zahraničí a vůbec celá atmosféra kolem Slavie po změně majitele,“ říká slávistický mluvčí Michal Býček.

Právě v Edenu zaznamenali také dosavadní nejvyšší návštěvu ročníku. Na derby proti Spartě dorazilo devatenáct tisíc fanoušků.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme