Hodiny dotikaly. Hamburk poprvé ve své historii sestoupil, Kadeřábkův Hoffenheim skončil třetí

Po 54 sezonách sestoupil z německé bundesligy Hamburk, kterému nestačilo ani vítězství 2:1 nad Mönchengladbachem. Hoffenheim i díky gólu Pavla Kadeřábka porazil v přímém souboji o třetí místo Borussii Dortmund a končí v tabulce třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamburk se loučí s bundesligou

Hamburk se loučí s bundesligou | Zdroj: Reuters

Zápas v Hamburku byl v nastavení na čtvrt hodiny přerušen kvůli diváckým nepokojům. Přístavní celek sestoupil společně s Kolínem nad Rýnem, který prohrál vysoko 1:4 ve Wolfsburgu. „Vlci" budou hrát baráž o udržení s Kielem, neboť patnáctý Freiburg si zajistil záchranu výhrou 2:0 nad Augsburgem, za který odehrál 80 minut záložník Jan Morávek.

Pavel Kadeřábek přispěl gólem k výhře fotbalistů Hoffenheimu 3:1 nad Dortmundem, jeho tým tak skončil v bundeslize třetí před Borussií. Trefil se také Theodor Gebre Selassie, jenž třetím zásahem v sezoně rozhodl o vítězství Werderu Brémy 2:1 v Mohuči.

Leverkusen, který v případě vysoké výhry mohl skončit v první čtyřce vstoupil do utkání s Hannoverem velmi aktivně a v 18. minutě vedl už o dvě branky zásluhou Alaria.

Hodiny na stadionu připomínají, že Hamburk nikdy nesestoupil z Bundesligy. To se letos může změnit

Číst článek

Bayer přitom mohl mít i výraznější náskok, v šesté minutě však Wendell neproměnil penaltu. Po přestávce zvýšil na 3:0 Brandt, v závěru ale dvěma góly zkorigovali stav Füllkrug a Harnik a Bayer skončil pátý. V příští sezoně si zahraje Evropskou ligu.

Turbulentní start zápasu Hertha - Lipsko přinesl hned tři góly. Po dvou minutách otevřel skóre stoper hostů Upamecano, na jehož trefu takřka ihned zareagoval Ibiševič. O chvíli později ale vrátil Lipsku vedení Lookman a v 22. minutě zvýšil Augustin. Všem třem střelcům hostů je maximálně dvacet let.

Mistrovský Bayern Mnichov poprvé v sezoně prohrál na vlastním stadionu. Stuttgartu podlehl vysoko 1:4, poprvé od září 2008 doma inkasoval čtyři branky. „Švábi" vyhráli počtvrté v řadě a posunuli se na sedmou pozici. Pokud Bayern uspěje ve finále Německého poháru proti Frankfurtu, zahraje si Stuttgart předkolo Evropské ligy.

Gebre Selassie v 79. minutě duelu v Mohuči hlavou zužitkoval Kainzův rohový kop a rozhodl o výhře Brém 2:1. V brance vítězů nechyběl Jiří Pavlenka. Vicemistr Schalke porazil 1:0 Frankfurt.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme