Hodiny na stadionu připomínají, že Hamburk nikdy nesestoupil z Bundesligy. To se letos může změnit

V pětapadesátileté historii fotbalové Bundesligy nechyběl jen jeden klub ani v jednom z ročníků. Možná vás překvapí, že nejde o slavný Bayern Mnichov, ale o Hamburk. Jenže to se od příští sezóny dost možná změní. Německá nejvyšší fotbalová soutež může přijít o jednu ze svých stálic, ale také o jeden ze symbolů - hodiny na stadionu Hamburku.

Tento článek je více než rok starý.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavné hodiny v Hamburku letos v březnu

Slavné fotbalové hodiny v Hamburku | Zdroj: Reuters

Fanoušci fotbalového Hamburku slavili 24. srpna 2013 kulatých padesát let v Bundeslize. Příznivci HSV se sešli na stadionu, aby sledovali, jak hodiny měřící čas mezi německou elitou ukážou číslo 50.

David Jarolím zakončí kariéru slavnostně. Hamburk mu připravil rozlučku

Číst článek

„Hamburk jako takový je na ty hodiny pyšný. Je to takový talisman, kult klubu,“ říká David Jarolím, který na severu Německa strávil devět let a dlouho byl také kapitánem HSV.

„Já jsem ty hodiny zaplaťpánbůh kontrolovat nemusel, my jsme zažívali jinou dobu, hráli jsme v popředí tabulky,“ doplnil Jarolím.

Hamburk jako jediný tým v Německu nevynechal ani jednu z 55 bundesligových sezón. Poslední roky ale trojnásobné šampiony trápí sestupové starosti.

Například před čtyřmi lety se fotbalisté HSV udrželi v Bundeslize až díky baráži s Fürthem. Mohli tehdy bujaře zpívat, že nikdy nebudou druholigoví. Jenže nikdy neříkej nikdy. Letos se zdá, že už sestupu neuniknou. V nejlepším případě si zahrají baráž proti třetímu týmu druhé ligy.

„Musíme samozřejmě doufat, že Kolín vyhraje. Myslím, že hodně lidí tady v Hamburku bude o víkendu Kolínu fandit. Důležité ale bude to, jak my zvládneme svůj domácí úkol. Víme, že jen výhra nám dává šanci posunout se na barážové místo,“ uvědomuje si trenér HSV Christian Titz, že jeho tým nemá osud ve svých rukách.

Do baráže posune Hamburk v posledním kole výhra nad Mönchengladbachem a zároveň prohra Wolfsburgu s už jistě sestupujícím Kolínem nad Rýnem. Pokud by Hamburk poprvé v historii Bundesligy sestoupil, tak by to podle Davida Jarolíma pro mnoho fanoušků znamenalo doslova rodinou tragédii.

„Rodiny tady dědí permanentky a najednou by museli na druhou ligu,“ popisuje Radiožurnálu Jarolím.

Největší radost ze sestupu HSV by určitě měli fanoušci hlavního rivala - St. Pauli a druhou německou ligu by čekaly vyhecované zápasy o nadvládu v přístavu na severu Německa. Otázkou ale zůstává, co by se stalo s hodinami na stadionu Hamburku.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme