Palát ukončil své dlouhé čekání na gól, Tampě pomohl k výhře 5:0 dvěma kanadskými body

Český hokejový útočník Ondřej Palát v NHL protrhl tříměsíční střelecký půst a dvěma body za gól a asistenci pomohl Tampě Bay k výhře 5:0 nad Buffalem. Bodoval také Dominik Simon, jenž nahrál na jednu branku Anaheimu při prohře 2:5 na ledě Caroliny. Brankář David Rittich odehrál za Nashville celý zápas, k výhře ale Predators nedovedl. Nashville podlehl Pittsburghu 2:3 v prodloužení.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Ondřej Palát

Hokejový útočník Ondřej Palát | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

Palát své dlouhé čekání na gól prolomil v desáté minutě, kdy ve středním pásmu získal kotouč, vyměnil si ho s Braydenem Pointem a střelou na bližší tyč překvapil brankáře Craiga Andersona.

Gól Ondřeje Paláta

Český útočník navázal na trefu Coreyho Perryho a hokejisté Lightning se díky dvěma brankám v rozmezí sedmnácti sekund dostali do vedení 2:0.

Pojistku Tampa Bay přidala v úvodu druhého dějství, kdy se prosadili Brandon Hagel a po Palátově asistenci také Nikita Kučerov. Finální podobu výsledku stanovil ve 43. minutě Ross Colton. Brankář Brian Elliott kryl všech 28 střel Sabres a udržel první čisté konto v sezoně.

Vrána dvěma góly pomohl Detroitu uhrát bod s Columbusem, Voráček na straně vítězů asistoval

Číst článek

Simon v sedmé minutě připravil první branku Anaheimu pro Joshe Mahuru a ve svém devátém zápase po výměně do Anaheimu si připsal třetí asistenci. Obránce Mahura svým druhým gólem v sezoně odpověděl na povedený start Hurricanes, kteří po brankách Andreje Svečnikova a Jordana Staala vedli 2:0.

V první třetině padly ještě dvě branky. Nejdříve se prosadil domácí Jordan Martinook ale hned po dvou minutách vrátil Ducks zpět na dostřel Troy Terry. Ve zbytku zápasu se prosadil již pouze Staal, který dvěma góly zkompletoval hattrick a dovedl Carolinu k pohodlnému vítězství.

Sestřih utkání Carolina - Anaheim

Výsledky NHL

Washington - Boston 4:2, Pittsburgh - Nashville 3:2 v prodl., Minnesota - Los Angeles 6:3, Ottawa - Winnipeg 3:4, Carolina - Anaheim 5:2, Chicago - Dallas 4:6, Tampa Bay - Buffalo 5:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme