V nominaci hokejové dvacítky na MS je 15 hráčů ze zámoří, mezi nimi i Chytil, Nečas nebo Zadina

V širší nominaci hokejové reprezentace před juniorským mistrovstvím světa jsou i útočníci Filip Chytil, Martin Kaut, Martin Nečas nebo Filip Zadina, kteří působí v zámoří. Zatímco Kaut, Nečas a Zadina hrají nižší AHL, Chytil se zabydlel v NHL v sestavě New York Rangers. Kouč Václav Varaďa do nominace zařadil 28 hráčů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Rangers Filip Chytil

Útočník Rangers Filip Chytil | Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ze zámořských soutěží je celkem patnáct hokejistů. Tým tvoří tři brankáři, deset obránců a 15 útočníků. Všechny kluky ze zámořských mládežnických lig máme uvolněné, ještě jednáme o uvolnění těch, kteří hrají NHL a AHL,“ řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze manažer týmu Otakar Černý.

Na mladého hráče hraje vyzrále, řekl o Zadinovi kouč Detroitu. Přesto český talent začne sezonu na farmě

Číst článek

Devatenáctiletý Chytil nedávno ohromil sérií pěti zápasů, v nichž dokázal skórovat. Od té doby si sice v šesti duelech připsal jen nahrávku, přesto má ve slavném klubu nadále důvěru kouče Davida Quinna. „U Filipa Chytila je ta šance asi hodně malá, i když dva měsíce zpátky hlas z klubu nebyl negativní. Ale teď hraje ve velké formě,“ připustil Varaďa.

Zástupci české strany oslovovali kluby před zhruba dvěma měsíci a věří, že některé z ofenzivních es se podaří pro vrcholnou akci získat. U těch zbývajících hráčů Nečase, Zadiny a Kauta je ta šance větší, předběžně se všechny kluby vyjádřily kladně,“ podotkl Varaďa.

Jasno by mělo být již brzy. „Byli jsme domluvení, že dostaneme finální slovo během prvního týdne v prosinci, kdy a zda vůbec budou hráči puštění na mistrovství světa. Čekáme na vyjádření. Byli bychom rádi, kdybychom případně měli tyto hráče k dispozici už na přípravný kemp v zámoří, ale budeme respektovat postoj klubů,“ doplnil Varaďa.

Šampionát se odehraje tradičně na přelomu roku od 26. prosince do 5. ledna. Pořádat ho budou kanadská města Vancouver a Victoria. Čeští mladíci budou obhajovat čtvrtou příčku, v pětičlenné základní skupině narazí postupně na Švýcarsko, Rusko, posledního vítěze Kanadu a Dánsko.

👥 | Takto vypadá širší nominace #U20CZE pro mistrovství světa v Kanadě! 🇨🇦
#narodnitym #WorldJuniors

11:01 – 03. 12. 2018

20 92

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme