Honza je náš fotbalový táta, říká Trpišovský o odchodu Nezmara. Svou budoucnost chce řešit po sezoně

Nahradit hráčské odchody umějí ve fotbalovém Liberci za poslední roky dobře. Teď ale jistě přijdou o sportovního ředitele Jana Nezmara. A tady by už mohla být situace složitější. Navíc se spekuluje o zájmu o trenéra Jindřicha Trpišovského.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Prostě uvidíme, co bude po sezoně. Může se to roztočit všemi možnými směry. V tuhle chvíli platí, co jsem řekl: Mám v Liberci smlouvu, jsem tady spokojený, jsem tady hrozně rád,“ neskrývá pro Radiožurnál trenér Jindřich Trpišovský, který se snaží koncentrovat jen na poslední dva zápasy podzimní části sezony.

Příchod Nezmara je správný krok, který by nám mohl pomoct, myslí si slávista Bílek

Číst článek

V české lize si udělal dobré jméno, a o zájmu jiných klubů se spekulovalo už v minulosti. Znovu se to děje i teď, kdy se Liberci daří, server iSport psal o chorvatské Rijece, situaci údajně sondovaly některé domácí kluby.

„Protože se mě někdo ptal na český klub. Já jsem mu řekl, že s nikým v kontaktu nejsem, což je pravda. Byl jsem kontaktovaný jedním zahraničním klubem, který už mě kontaktoval před rokem, teď je to podruhé. Vzhledem k tomu, že my máme rozehranou sezonu, oni taky, tak jsme se bavili, že se to nedostane na veřejnost. U toho bych chtěl zůstat," říká Jindřich Trpišovský.

V Liberci se teď navíc srovnávají s už jistým odchodem sportovního ředitele Jana Nezmara do Slavie. Informace se potvrdila v týdnu a zasáhla i do přípravy na včerejší utkání s Baníkem Ostrava.

„Měli jsme sezení s hráči, včetně Honzy, kdy jsme na ně apelovali, aby byli koncentrovaní, protože ten zásah je prostě velký směrem do budoucna. Každý to máme v hlavě, protože Honza nás sem všechny přivedl. Ať už nás jako trenéry nebo všechny hráče. Má s námi všemi úzký vztah,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Už jsem to řek několikrát, Honza je takový náš fotbalový táta. A je to člověk, který dělá tu funkci mimořádně kvalitně. Ať už po profesní, lidské i charakterové stránce,“ chválí svého již téměř bývalého kolegu trenér. Zároveň je vlastně rád, že je už v celé věci jasno.

„Já jsem to zažil loni, kdy se spekulovalo o mně. Vím, jak nás to nějakým způsobem rozklížilo na podzim. Je to prostě téma, které nechcete v kabině. Protože Honza je zásadní člověk tady v tom klubu a řídí 90 % věcí veškerého dění klubového. Jeho záběr byl hrozně široký,“ dodává  trenér severočeského týmu Jindřich Trpišovský.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme