Horší techniku nahrazují týmovostí. Reprezentanti do 19 let budou na ME hrát o finále

Čeští fotbalisté do 19 let můžou po šesti letech znovu postoupit do finále mistrovství Evropy. Od 18 hodin se v gruzínském Tbilisi utkají s Anglií. I proti jednomu z favoritů turnaje se chtějí spoléhat na přednosti, které jim na cestě do semifinále pomohly - kolektivní pojetí a propracovanou taktiku.

Tbilisi/Gruzie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Určitě nebudeme hrát tak pohledný fotbal jako oni, ale my to nahradíme bojovností. Na každý zápas jsme se dokázali velmi dobře připravit. Pan trenér Suchopárek má soupeře dobře přečtené," přiznává útočník národního týmu do 19 let Ondřej Šašinka.

Fotbalisté budou na EURO U19 bojovat o medaile. Do semifinále je posunula výhra nad Gruzií

Číst článek

Zmiňuje důležitou součást týmu - trenéra Jana Suchopárka. Tomu se povedlo mladé fotbalisty stmelit a jako vicemistr Evropy z roku 1996 jim rozhodně má co dát. „Je to přísný trenér, který si s námi užívá i legraci a jde si tvrdě za tím, co chceme," všímá si Michal Sadílek.

„Je to jedna z legend českého fotbalu. Má za sebou skvělou kariéru a může nás toho spoustu naučit," dodává Daniel Turyna na adresu trenéra Suchopárka, který má po ruce další dva stříbrné medailisty ze seniorského mistrovství Evropy - asistenta Michala Horňáka a patrona týmu Radka Bejbla.

Pořád překvapují, většinou pozitivně

Mladíky naučili hlavně týmové práci a obětavosti. „Všichni, kdo se na ten fotbal koukají, vidí, že je to dosažené maximálním vypětím a propojením a propojením realizačního týmu. Ale kvalita těch hráčů, samostatná herní dovednost, pořád není taková, jakou bychom si představovali. Na té je potřeba pracovat," upozorňuje sportovně-technický ředitel fotbalové asociace Michal Prokeš.

„Je to tým, který vás pořád něčím překvapuje. Zaplaťpánbůh za to, že nás většinou překvapuje tím lepším," říká o svých svěřencích sám trenér Suchopárek.

Mladíci ve skupině ME nešťastně prohráli s Portugalskem, porazili Švédsko a domácí Gruzii. V semifinále je čekají vítězové druhé skupiny Angličané. Zápas začíná v 18 hodin v Tbilisi.

Bez ohledu na výsledek semifinále má první hráč zahraniční angažmá. Liberecký útočník Martin Graiciar musí absolvovat pouze zdravotní prohlídku, aby přestoupil do Fiorentiny, přesto by měl pak na severu Čech ještě rok hostovat.

Petr Havlíček, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme