Fotbalisty Hradce povede trenér Havlíček. Frimmel a Pilný byli odvoláni

Poté, co v pondělí dopoledne vedení Hradce Králové odvolalo trenérské duo Milan Frimmel a Bohuslav Pilný, oznámilo odpoledne jméno nového trenéra. Fotbalisty tak povede Karel Havlíček, který byl šéftrenérem dorostenecké základny.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 14:36 8. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Havlíček dosud vykonával ještě funkci šéftrenéra Fotbalové akademie FC Hradec Králové. Nový trenér bude hráčům podle informací klubu představen v úterý na mimořádném tréninku. Pondělní trénink vedl Karel Podhajný, který má na starosti brankáře a bude ve spolupráci pokračovat.

Spolu s Havlíčkem budou v realizačním týmu ještě lodivod juniorského výběru Michal Šmarda a hradecká legenda Marek Kulič.

„Potkáme se s týmem, nebudu dlouho hovořit, chci hráče co nejrychleji na hřišti poznat. Kluky mám zmapované, ale plánuji se zaměřit spíš na jejich charaktery, abych věděl, kdo je schopný se o udržení porvat," uvedl nový kouč na klubovém webu Karel Havlíček.

„Máme strašně málo času a situace není vůbec komfortní. Budu chtít mužstvu předat nový herní styl, novou myšlenku. Bude více taktických tréninků, než by bylo asi normálně v plánu,“ prozradil Karel Havlíček, držitel nejvyšší trenérské licence.

Neuspokojivé výsledky 

Duo trenérů bylo odvoláno po neuspokojivých výsledcích královéhradeckých fotbalistů v jarní části. Hradec se momentálně nachází na předposledním místě tabulky, naposledy prohrál ve 27. kole první ligy s Teplicemi 0:2 a nevyhrál tak popáté za sebou. Tři kola před koncem sezony ztrácí Hradec dva body na čtrnáctou Jihlavu a utká se ještě se Slováckem, Spartou a Bohemians 1905.

Frimmel a Pilným, kteří se zasloužili o postup z Fotbalové národní ligy do české nejvyšší soutěže, působilo v Hradci dva a půl roku, kdy v říjnu 204 převzali tým po kouči Lubošovi Prokopcovi.

„Odvolání mě nepřekvapilo. Když budu upřímný, čekal jsem ho už dřív. Vedení asi věřilo, že jsme schopní to zvládnout. Ale hlavně první poločas proti Teplicím ukázal, že impulz je potřeba. Byla na nás vidět obrovská deka, přitom do té doby jsme se v zápasech výkonnostně celkem drželi. Ale Teplice jsme absolutně nestíhali," uvedl Pilný pro server iSport.cz.

niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme