Hráli jsme jako tým a troufnu si říct, že jsme vyhráli zaslouženě, tvrdí Bílek po zisku titulu

Fotbalisté Slavie vybojovali titul v první lize. Zajistili si ho v posledním kole výhrou 4:0 nad Brnem. Velkou radost měl po utkání kapitán Jiří Bílek, který do utkání naskočil v 83. minutě. Po zápase ho vyzpovídal reportér Radiožurnálu David Nyč.

Rozhovor Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie s pohárem pro mistra

Fotbalisté Slavie s pohárem pro mistra | Zdroj: ČTK

Jak dlouho jste věřil v takové vyústění ligového ročníku ve Slavii?
Trošku jsme začali věřit po první části, když jsme byli druzí za Plzní, ale bylo to strašně náročné a jsem šťastný, že jsme to dotáhli. Hráli jsme jako tým a troufnu si říct, že jsme zaslouženě vyhráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Slavie Jiří Bílek po zisku mistrovského titulu

Vy osobně jste ve Slavii zažil i neslavné chvíle. Je to pro vás o to cennější?
Je to tak. Já a ještě asi tři hráči jsme tady zažili časy, kdy nám nechodily výplaty a bojovali jsme do posledních kol o záchranu a tohle je nevídaná otočka. Moc si toho vážím.

Už jste si stihl v hlavě zrekapitulovat, od čeho se Slavia odrazila, a jaký udělala posun za poslední měsíce a možná i roky?
Myslím, že nám to ještě vůbec nedochází a dojde nám to možná za pár dní, nebo i týdnů. Udělali jsme ohromnou věc, ale teď nás čekají ještě další, vyšší cíle a tam se ukáže, jestli na to máme.

Jaké cíle máte na mysli?
Další cíl je Liga mistrů a zase liga, obhájit to. Ten druhý rok bývá nejtěžší. Teď je to jedno, teď jdeme slavit a užijeme si to.

Jaké budou oslavy?             
Doufám, že bujaré. Těším se do Žlutých lázní, asi si dáme jedno, dvě piva a uvidíme, jak to bude. 

David Nyč, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme