Antonio Conte se po roce bez práce vrací k trénování. Od nové sezony přebírá Inter Milán

Italský trenér Antonio Conte, který naposledy vedl dvě sezony londýnskou Chelsea, od příští sezony usedne na lavičku Interu Milán, kde vystřídá Itala Luciana Spalettiho. Conte byl v letošní sezoně bez práce poté, co jej anglický velkoklub minulé léto vyměnil za jiného Itala Maurizia Sarriho.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonio Conte s trofejí pro vítěze anglického FA Cupu

Antonio Conte s trofejí pro vítěze anglického FA Cupu | Zdroj: Reuters

„Začíná nová kapitola mého života. Hrozně se těším. Chci svou prací prezidentovi a ředitelům klubu splatit důvěru, kterou ve mě mají,“ uvedl pro klubový web Conte, od něhož si prezident klubu Steven Zhang slibuje, že vrátí Inter mezi nejlepší světové kluby.

V minulých dvou sezonách pod Spallettim obsadili „Nerazzurri“ v italské lize pokaždé čtvrté místo. V Lize mistrů nepřešli základní skupinu a v Evropské lize vypadli v osmifinále.

Konec po pěti letech. Juventus opouští veleúspěšný kouč Allegri, s klubem získal 11 trofejí

Číst článek

Devětačtyřicetiletý Conte během své hráčské kariéry spojil své jméno s italskými týmy Lecce a Juventus Turín. Druhý jmenovaný tým několik sezon vedl jako kapitán a v sezoně 2002-2003 se s ním dostal do finále Ligy mistrů.

S reprezentací si zahrál na mistrovství světa 1994 a mistrovství Evropy 2000. Z obou turnajů má stříbrné medaile.

Po ukončení kariéry začal Conte v Itálii trénovat. Vedl týmy Avezzo, Bari, Atalanta a Siena, na fotbalový vrchol se opět dostal až v černobílých barvách Juventusu, který převzal v roce 2011. Když v roce 2014 „Starou dámu“ opouštěl, měl bilanci tří titulů ze tří sezon.

V letech 2014-2016 koučoval italskou reprezentaci, se kterou se dostal na mistrovství Evropy 2016, po dobrých výkonech však Itálie vypadla ve čtvrtfinále na penalty s Německem.

V letech 2016-2018 seděl Conte na lavičce londýnské Chelsea, se kterou vyhrál anglickou ligu a FA Cup, ani dvě trofeje ve dvou sezonách však nestačily, a italského stratéga před letošní sezonou nahradil Sarri.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme