Itálie kvůli koronaviru ruší zápasy nejvyšší fotbalové soutěže. Nezahrají si Inter Milán i Atalanta Bergamo

Ve snaze zabránit dalšímu šíření epidemie nového koronaviru se italské úřady rozhodly zrušit všechny nedělní sportovní zápasy v regionech Lombardie a Benátsko, včetně tří utkání nejvyšší fotbalové soutěže. V neděli o tom informovala agentura AFP, podle níž počet nakažených v severní Itálii v sobotu večer stoupl již na 79. Dva lidé nákaze podlehli. Vláda v Římě rovněž přikročí k úplné uzávěře nejvíce postižených měst.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inter inkasovaný gól v 63. minutě evidentně rozhodil.

V Serii A se v neděli neodehrají zápasy Inter Milán-Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo-Sassuolo Calcio a Hellas Verona-Cagliari Calcio | Foto: RC | Zdroj: Reuters

V Serii A se v neděli neodehrají zápasy Inter Milán-Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo-Sassuolo Calcio a Hellas Verona-Cagliari Calcio. Již dříve byl zrušeno druholigové utkání Ascoli Calcio proti US Cremonese.

Itálie oznámila dvě úmrtí na nový koronavirus. V Číně nákaza polevuje, Soul naopak hlásí více případů

Číst článek

Italská vláda v sobotu pozdě večer rovněž uvedla, že hodlá uzavřít přístup do měst, kde se epidemie šíří nejrychleji. Reagovala tím na prudký nárůst potvrzených případů nákazy, který dosáhl počtu 79.

Starší muž a žena ze severu Itálie na nemoc COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, zemřeli. Itálie je tak zemí se zdaleka nejvyšším počtem nakažených v Evropě, uvedla agentura DPA.

„Vkročení do těchto měst i jejich opuštění je zakázáno,“ komentoval mimořádné vládní opatření italský premiér Giuseppe Conte. Kdo se pokusí uzávěru porušit, tomu hrozí „trestní stíhání“, dodal Conte s tím, že v případě potřeby bude do oblasti povolána armáda.

V Lombardii a Benátsku jsou v karanténě už stovky lidí. Nakažené hlásí i region Piemont. Přísný režim se týká asi 50 000 lidí v 11 obcích a městech zejména v provincii Lodi, kde zůstanou týden zavřené školy, kostely, obchody, stadiony, bary a další veřejná místa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme