Íránec málem doplatil na podobu se slavným fotbalistou. Policisté ho chtěli zavřít do vězení

Lionela Messiho leckdy poznají i lidé, kteří fotbal sledují nanejvýš jednou za čtyři roky v době mistrovství světa. Íránec Reza Parastesh je slavnému útočníkovi velmi podobný. Lidé se s ním na ulici často fotí. Nedávno jej ale v jeho rodné zemi málem zavřeli. Budil totiž tak velký rozruch, že jej policie v Hamadánu málem zatkla za narušení veřejného pořádku.

Tento článek je více než rok starý.

Hamadán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránec Reza Parastesh (vlevo) je od skutečného Lionela Messiho téměř k nepoznání.

Íránec Reza Parastesh (vlevo) je od skutečného Lionela Messiho téměř k nepoznání. | Foto: Fotobanka Profimedia

Reza Parestesh vypadá téměř identicky jako jeho sportovní hrdina Lionel Messi. Není tedy divu, že této podoby často využívá. V íránském Hamadánu na to ale málem doplatil. V dresu Barcelony totiž vyrazil do ulic, kde si ho fanoušci často fotografovali. Kvůli nebývalému zájmu začínala dokonce kolabovat doprava, a tak jej místní policisté převezli na místní stanici.

Britská stanice Eurosportu dokonce jeho fotku zveřejnila v souvislosti s článkem o skutečném Messim. Celý příběh přitom začal teprve před pár měsíci. Parasteshův otec totiž syna přesvědčil, aby si navlékl fotbalový dres Barcelony s číslem 10 na zádech a zapózoval na fotku. Tu následně poslal několika sportovním webům.

Parastesh budil v ulicích Hamadánu rozruch. | Foto: Fotobanka Profimedia

„Hned druhý den se mi jich několik ozvalo, abych se co nejdříve dostavil a poskytl jim rozhovor," uvedl syn pro agenturu AFP. Parastesh se nejdřív zdráhal, ale nakonec se nechal přesvědčit. Nechal si udělat sestřih jako jeho oblíbený fotbalový útočník a někdy do ulic vyrazí i s dresem Barcelony.

Vyplatilo se. Média mají neustálý zájem o rozhovor s ním a dokonce dostal nabídku na modeling. „Lidé mi říkají íránský Messi a chtějí po mně, abych dělal vše, co on. Když se někde ukážu, vidím jejich šok v očích," dodal.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme