Suárez při zářijovém jazykovém testu podváděl. Témata znal dopředu a italsky vůbec neuměl

Uruguayský fotbalista Luis Suárez v září podváděl při jazykových testech na univerzitě v Perugii, aby získal italské občanství. Italsky přitom vůbec neuměl. Podle státního zastupitelství znal třiatřicetiletý útočník Atlética Madrid otázky dopředu, protože mu je zaslal generální ředitel univerzity.

Perugia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez jako jediný v penaltovém rozstřelu svůj kop neproměnil

Luis Suárez v dresu uruguayské reprezentace | Zdroj: Reuters

Toho v pátek soud v Perugii zbavil funkce stejně jako rektora a další dva zaměstnance. Ani jeden z nich nesmí po dobu osmi měsíců zastávat na univerzitě jakýkoli post.

Tehdejší fotbalista Barcelony Suárez se na konci minulé sezony domluvil s Juventusem Turín na přestupu. Podmínkou italského klubu však bylo, aby získal tamní občanství, protože „Stará dáma“ v létě naplnila kvótu pro hráče ze zemí mimo Evropskou unii.

Suáreze vyšetřují italské úřady kvůli testu z italštiny, útočník měl znát otázky dopředu

Číst článek

Vedení Juventusu se před jazykovou zkouškou v Perugii podle vyšetřovatelů domluvilo s představiteli univerzity, že Suárez bude znát otázky předem. Informace o vyšetřování podvodu se však posléze dostala na veřejnost a ze Suárezova přestupu do Juventusu sešlo. Uruguayský útočník nakonec odešel do Atlética Madrid.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že témata zkoušky byla předem dohodnutá a že Suárezovi byla udělena známka ještě před provedením zkoušky. A to bez ohledu na prověření základních znalostí italského jazyka,“ stojí v prohlášení státního zastupitelství, které citoval deník La Repubblica.

Univerzita v Perugii tak neuspěla s obhajobou, že chtěla jazykovým testem splnit požadavky Juventusu a zajistit dobrý obraz univerzity v očích veřejnosti. Suárezova žádost o italské občanství navíc byla vyřešena během pouhých 15 dnů, zatímco ostatní cizinci čekají zpravidla dva až čtyři roky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme