Ivo Ulich do hradeckého fotbalu nevstoupí. Podmínky mohly potopit celý fotbal, říká primátor

Už dlouho rozepsaná kniha o nejasném počtu stránek s názvem "Hledání partnera pro hradecký fotbal" uzavřela další kapitolu. Zastupitelstvo města Hradce Králové ukončilo jednání o vstupu se skupinou podnikatelů kolem Ivo Ulicha. Obě strany se nedohodly na podmínkách.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všesportovní stadion v Hradci Králové

Všesportovní stadion v Hradci Králové | Foto: SNHK Správa nemovitostí Hradec Králové

„Investor trval na některých záležitostech, který byly zakomponovány do obou smluv. V důvodové zprávě jsme upozornili na body, které by mohly být problematické. Zastupitelé ty smlouvy vyhodnotili jako ne příliš výhodné pro město a smlouvy neodsouhlasili," popisuje náměstek primátora pro rozvoj Jindřich Vedlich z TOP 09.

Náměstek nechtěl být konkrétní, klubovému webu řekl, že se sporné podmínky týkaly termínů výstavby stadionu, závazků města k finanční podpoře klubu nebo exkluzivitě a výši nájemného na stadionu. Podobně mluví i důvodová zpráva pro zastupitelstvo.

„Nová lízátka" budou dražší. Náklady stouply na 550 miliónů. Stadion bude i pro mezinárodní zápasy

Číst článek

Ivo Ulich ani nikdo další z jeho skupiny na zastupitelstvu nebyl, sám Ulich navíc redaktorovi Českého rozhlasu nezvedal telefon.

Výsledek hlasování nakonec vypadal tak, že 10 zastupitelů bylo pro Ulichův vstup do klubu, 14 proti a 7 se zdrželo. Vzhledem k tomu, že pro schválení smlouvy by byla potřeba nadpoloviční většina, byl výsledek nakonec vlastně docela jednoznačný - chybělo šest hlasů.

Předseda představenstva klubu a zároveň zastupitel za ODS Jan Michálek hlasoval pro vstup a výsledek ho nepotěšil. Přesto zamítnutí smluv očekával.

"Hlasoval jsem pro sport"

„Čekal jsem to. Je vidět, že když jde o prodej majetku, všichni se o to starají a neuvědomují si, že pokud chtějí klub zachovat, bude potřeba zachovat i podporu. Peníze navíc od partnera budou chybět, takže je to opoždění procesu, jehož výsledkem by mělo být získání nového vlastníka klubu," říká zastupitel.

Bohemians se zachránili v první lize. Příbram a Hradec Králové sestupují

Číst článek

Rozhodnutí neodsouhlasit smlouvy naopak důrazně obhajuje hradecký primátor Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu. „Nehlasoval jsem proti sportu, ale pro něj. Smlouva, kterou nám navrhlo uskupení kolem Ivo Ulicha, byla tak nevýhodná, že by časem mohla potopit celý nás fotbal."

A co tedy bude dál? Hledání partnera bude pokračovat. Variant je podle Jana Michálka několik - buď zareaguje Ivo Ulich a předloží novou nabídku, nebo začnou jednání s uchazeči, kteří v prvním kole skončili až za Ulichem. V krajním případě začne vyjednávání znovu od začátku.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme