,Vám to přijde normální?‘ Trenér Bohemians viděl Peltu v kabině rozhodčích, Radu dotaz rozčílil

Nečekanou dohru měl ligový zápas fotbalistů Jablonce a Bohemians. Na severu Čech skončil zápas 2:2, hosté vyrovnali v nastaveném čase z penalty. Tím ale duel neskočil. Naopak. Kouč hostujícího týmu Luděk Klusáček obvinil v televizním rozhovoru domácí funkcionáře z poločasového vstupu do kabiny rozhodčích. K situaci se v pondělí vyjádřila i Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec nad Nisou (Aktualizováno: 9:44 9. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jablonce Petr Rada

Trenér Jablonce Petr Rada | Zdroj: Profimedia

Fotbalové drama mezi Jabloncem a Bohemians neskočilo jen remízou 2:2 přímo na hřišti. Po skončení zápasu to vřelo i v útrobách jabloneckého stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagoval jablonecký trenér Petr Rada na dotaz ohledně návštěvy Miroslava Pelty v kabině rozhodčích

„Myslím tím pana (Miroslava) Peltu. No a jak to vím... když jsme ho tam potkali, přímo jsme na něj narazili. To není jen o panu Peltovi, myslím, že je to nešvar celého českého fotbalu,“ nabídl po utkání Luděk Klusáček svůj komentář k inkriminovanému okamžiku. Nechápal ho.

„Je to věc, kterou nechápu. Vám to přijde normální? Proto jsem to řekl, cítím to jako problém a není to jen o panu Peltovi. Narážíme tady na věci, které nejsou dobře a fotbal tím trpí,“ dodal Klusáček.

Domácího trenéra Petra Radu vyjádření kouče Pražanů pořádně rozčílilo a okomentoval situaci po svém.

„Jestli to viděl pan Klusáček, tak ať se stará o věci, do kterých mu nic není. Nevím, z jakého důvodu, a hlavně mi tohle nepodsouvejte do hlavy nebo se mě na tohle nikdy neptejte. Jestli mě znáte, tak mě tohleto nezajímá. Mě zákulisí nebo kdo kam jde, nezajímá!“ rozčílil se Rada.

Každopádně otázka na celou záležitost od jednoho z novinářů měla ještě v komentáři jabloneckého trenéra dohru.

„Tohle mi nikdy neříkejte, jestli o tom vím, nebo že bych ho tam snad poslal, ještě řekněte. Mě to nezajímá, co pan Klusáček. Já se starám o mančaft, o nic jinýho,“ pokračoval v emočně vypjatém rozpoložení Rada.

Okresní přebor

Zároveň odmítl, že by právě on měl případný vstup majitele klubu k rozhodčím řešit a vyjadřovat se k němu.

„Mě určitě ne. Já jsem trenér, jestli to nevíte, anebo, jak to bylo v tom Okresním přeboru – ty už nejseš trenér! Ale neptejte se mě, jestli někdo šel do kabiny někam!“ dodal Petr Rada.

Celou záležitostí se s největší pravděpodobností bude zabývat Ligová fotbalová asociace řídící nejvyšší soutěž.

Na twitteru mluvčího jabloneckého klubu se pak objevil ještě komentář – majitel klubu se podle něj šel údajně k rozhodčím omluvit za přehnaně podrážděné chování trenéra. Následně ho měl jít usměrnit také do domácí kabiny.

K vyjádření pana Klusáčka do O2 TV: Majitel klubu se šel k rozhodčím omluvit za přehnaně podrážděné chování trenéra Petra Rady, následně jej šel také usměrnit do do domácí kabiny.

19:02 – 08. 08. 2021

6 165

V pondělí se k výše zmíněné situaci vyjádřila i Komise rozhodčích, která na oficiálních stránkách FAČR uvedla, že s vyjádřením trenéra Bohemians souhlasí.

„KR FAČR souhlasí s vyjádřením trenéra Bohemians Praha 1905, pana Luďka Klusáčka, že v kabině rozhodčích mají být při fotbalovém utkání pouze oprávněné osoby, mezi které majitel klubu samozřejmě nepatří. KR FAČR od začátku sezóny 2021/22 velmi intenzivně apeluje formou souboru interních opatření na všechny rozhodčí, aby vymizely jakékoliv neoficiální kontakty mezi rozhodčími a funkcionáři klubů. Jakékoliv nedodržování těchto interních opatření ze strany rozhodčích bude KR FAČR důsledně trestáno. KR FAČR zároveň tímto prohlášením vyzývá i druhou stranu, to znamená všechny fotbalové funkcionáře, aby dodržovali fotbalové normy a také se vyhnuli všem neoficiálním kontaktům s rozhodčími tak, aby nebyl poškozován český fotbal.“

Komise rozhodčích FAČR

Pavel Petr, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme