Jablonecké komplikace s přesunem na předkolo do Arménie. Tým nakonec odletěl vládním speciálem

Fotbalisté Jablonce odletěli ke čtvrtečnímu úvodnímu venkovnímu utkání 2. předkola s Pjunikem Jerevan vládním speciálem. Kvůli problémům s leteckým dopravcem Severočeši neodcestovali podle plánu ve středu ráno a do arménského města Gjumri, kde se duel hraje, vyrazili přibližně o 12 hodin později. Tým místo tradičního předzápasového tréninku v dějišti absolvoval vpodvečer přípravu v Praze na Strahově. Utkání má výkop ve čtvrtek v 15:30.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha/Gjumri (Aktualizováno: 7:43 25. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonečtí hráči po prohraném utkání se Spartou

Jablonečtí hráči po prohraném utkání se Spartou | Zdroj: ČTK

První komplikace pro utkání s arménským celkem vznikla kvůli probíhajícímu evropskému šampionátu hráčů do 19 let, který se koná na domácím stadionu Pjuniku v hlavním městě Jerevanu. S Jabloncem se tak domácí celek utká ve 125 kilometrů vzdáleném městě Gjumri na podstatně menším stadionu ve vysoké nadmořské výšce.

Kvůli Spartě si musel vzít jablonecký stoper dovolenou. ‚Klidně mu ji protáhnu,‘ říká Rada

Číst článek

K tomu se ale přidal další problém. Podle informací z jabloneckého webu se Severočechům zkomplikovala doprava a tým tak byl v Praze ještě ve středu večer.

„Původně plánovaný odlet v půl deváté ráno se neuskutečnil. Důvodem bylo několikahodinové zpoždění našeho letadla na cestě do Prahy. Náhradní dopravce následně nedostal povolení na vstup do vzdušného prostoru Ukrajiny, Ruska a Běloruska,“ uvedl tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

„Požádali jsme vládu ČR o pomoc v této situaci, kdy nám hrozilo neodcestování do Arménie na utkání Evropské ligy. V této krizové situaci, kdy by to mělo neblahý vliv na národní koeficient, jsme využili vládní speciál. Byla by to mezinárodní ostuda. Jsme za tuto pomoc vděčni a náš klub uhradí veškeré náklady spojené s touto cestou, upřesnil mluvčí.

Utkání začíná ve čtvrtek již v 15:30 a server iROZHLAS.cz z něj čtenářům nabídne online reportáž. Postupující si ve 3. předkole zahraje s lepším z dvojice anglický Wolverhampton a severoirský celek Crusaders.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme