Jablonec porazil díky gólu Masopusta Zlín 1:0 a ve finále Mol Cupu vyzve pražskou Slavii

Fotbalisté Jablonce zvítězili v semifinále domácího poháru MOL Cupu ve Zlíně nad obhájci prvenství 1:0 a ve finále vyzvou Slavii Praha. Jediný gól zápasu vstřelil ve 28. minutě hlavou Lukáš Masopust. Jablonec se probojoval podeváté do finále poháru, který dvakrát vyhrál. Naposledy se mu to povedlo před pěti lety. Zlínu se proti Jablonci nedaří, prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy při skóre 0:9.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslava jabloneckých fotbalistů

Oslava jabloneckých fotbalistů | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Trenér Zlína Petržela musel při absenci zraněných krajních zadáků zařadit na místo pravého obránce stopera Baču. Jablonec v úvodu zápasu přesněji kombinoval, zahrozil několika útoky po pravé straně, brankáře Zlámala ale vážněji neprověřil.

Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Bílý balet si z Mnichova odváží cenné vítězství

Číst článek

Ševcům vázla souhra ve středu pole. Přesto se po centru Ekpaie ve 13. minutě míč propadl až na k Jiráčkovi, jehož tvrdou střelu levačkou stačil brankář Hrubý v pádu vyrazit.

Severočeši táhli většinu útoků po pravé straně, kde se do akcí zapojoval aktivní obránce Holeš. První vážnější šanci měli hosté ve 21. minutě, kdy po Doležalově akci brankář Zlámal jen přizvedl Jovovičovu střelu a míč v poslední chvíli vykopl z brankové čáry stoper Gajič.

Z územní převahy také Jablonec vytěžil ve 28. minutě jedinou branku zápasu. Po centru Doležala nechali zadáci Zlína hodně prostoru Masopustovi, na jehož hlavičku brankář Zlámal nedosáhl. Ve 41. minutě po Jovovičově centru z levé strany netrefil Chramosta ve vyložené příležitosti branku.

Salah v posledních týdnech září, fanoušci Liverpoolu mu složili písničku. 'Konvertujeme k islámu,' zpívají

Číst článek

Hned po změně stran po centru Ekpaie z pravé strany mohl vyrovnat Holzer, jehož hlavičku z malého vápna stačil Hrubý vyrazit. Útočná aktivita ale Zlínu dlouho nevydržela, v závěrečné půlhodině už měl režii ve svých rukou Jablonec.

V 63. minutě po chybě Jiráčka zachránil situaci Zlámal, který v pádu nohou vykopl střelu Doležala. Navzdory snaze se už nervózně hrajícímu Zlínu vyrovnat nepodařilo a pozorně hrající Severočeši těsnou výhru ubránili.

Semifinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

Fastav Zlín - FK Jablonec nad Nisou 0:1 (0:1)
Branka: 28. Masopust. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Pochylý. ŽK: Bartošák, Jiráček.- Trávník. Diváci: 4702.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme