Cítili jsme, že můžeme postoupit. Klíčový byl zápas doma s Randers, shodují se Jablonečtí po vyřazení

Jablonečtí fotbalisté prohráli v Kluži poslední zápas skupinové fáze evropské konferenční ligy. Do jarních bojů tak ze skupiny postoupil nizozemský Alkmaar a dánští Randers. Právě domácí zápas proti Randers byl podle trenéra Petra Rady v postupové matematice klíčový.

Kluž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Jablonce Jakub Martinec po vyřazení z Evropské konferenční ligy

Obránce Jablonce Jakub Martinec po vyřazení z Evropské konferenční ligy | Foto: Raed Krishan | Zdroj: ČTK / AP

„Určitě si myslím, že jsme měli na to, abychom postoupili. Myslím si, že klíčové utkání celé skupiny byl zápas doma s Randers, kde jsme měli spoustu šancí a v 90. minutě jsme inkasovali z penalty. Takže si myslím, že kdybychom ten zápas zvládli, tak už bychom měli pozici i před dneškem o hodně lepší,“ povzdechl si po utkání v Kluži Petr Rada.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonečtí fotbalisté cítí, že měli postup do jarní části Evropské konferenční ligy. Více si poslechněte v reportáži Vojtěcha Šilhana

Jeho svěřenci vstoupili do utkání výborně a bylo vidět, že ještě chtějí o postup zabojovat. Po velmi dobrém výkonu v prvním poločase ale v jeho samotném závěru inkasovali.

A tento pomyslný gól do šatny byl podle Miloše Kratochvíla klíčový moment utkání. „První poločas si myslím, že jsme vůbec nemuseli prohrát. Dostaneme z jednoho centru v poslední minutě gól, který samozřejmě ať chcete, nebo ne, tak s vámi nechci říct, že zamává, ale víte, že ten poločas z vaší strany nebyl špatný a stejně ho prohrajete,“ popsal záložník.

Baník díky smršti v úvodu porazil České Budějovice, Bohemians prohráli s oslabeným Jabloncem

Číst článek

Po změně stran už jablonečtí více otevřeli hru a vsadili prakticky vše na jednu kartu, ani to ale v Kluži na kýženou branku nestačilo. Jablonec si tak ani v této sezoně jaro v pohárové Evropě nezahraje.

Může se ale aspoň více soustředit na ligu, ve které se mu zatím rozhodně nevede podle představ. V Evropské konferenční lize přitom odehrál Jablonec šest výborných zápasů, i proto Miloše Kratochvíla vyřazení hodně mrzelo.

„Kdybychom si v lize stáli lépe, tak by se nám evropské zápasy hrály lépe. Samozřejmě že nás to mrzí. Cítili jsme, že můžeme postoupit,“ dodal.

Jablonečtí nakonec podlehli Kluži 0:2. Jarní fázi Evropské konferenční ligy si tak z českých týmů zahrají pouze Sparta a Slavia.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme