Jágr se sžívá s kabinou Calgary. Jsem trošku nervózní, když s ním mluvím, přiznal Gaudreau

Už podle stovek prodaných dresů a triček s jeho číslem jen během prvních dvou dní prodeje je jasné, že Jaromír Jágr pobláznil Calgary. Fanoušci ho přivítali potleskem a skandováním, respekt má i v kabině Flames.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr při tréninku Calgary Flames

Jaromír Jágr při tréninku Calgary Flames | Zdroj: Calgary Flames

Někteří zámořští novináři spekulují o tom, že už jen samotná účast Jágra na tréninku mužstvu pomáhá, hráči to neřeší. Přesto si druhého nejproduktivnějšího hráče v historii nejde nevšimnout.

Jágrmánie zasáhla Calgary. Fanoušci se nemůžou dočkat prvního zápasu, vytahují paruky i dresy s číslem 68

Číst článek

„Je pravda, že budí respekt. Je to veliký hráč, velká persona. Když máte šanci být s ním na ledě a vidět ho, jak na sobě pracuje a co dělá třeba navíc, je zajímavé to sledovat a něco se třeba naučit,“ říká pro Radiožurnál další útočník ve službách Calgary Flames Michael Frolík.

O Jaromíru Jágrovi mluví hráči Flames s úctou, jeden z lídrů klubu Johnny Gaudreau dokonce přiznal, že když má promluvit přímo s ním, není úplně klidný.

„Pořád jsem trošku nervózní, když s ním mluvím, ale snad se to změní. Je to úžasné, být s ním v jednom týmu, v jedné kabině, potkávat ho na ledě. Je to velmi zvláštní,“ připomněl Gaudreau to, že se na Jágra jako malý kluk rád díval.

Na vtípky zatím nedošlo

Teď už k tomu přidává i osobní kontakt a ač je sám jedním z klíčových hráčů týmu, pro Jágra má jen slova obdivu. O Jágrovi toho slyšel hodně a doslechl se i o jeho netypickém humoru. Na legrácky ale zatím prý tolik prostoru nebylo.

„No, zatím opravdu ne. Ale je s ním zábava, je to vtipný chlapík, to určitě ano. Jsem si jistý, že když se mě zeptáte příště, tak určitě nějaké historky k vyprávění budou,“ usmívá se Johnny Gaudreau.

Calgary neangažovalo Jágra kvůli vtipům, ale kvůli hokeji. A pokud se Jágrovi sezona aspoň trochu povede, mohli by z toho těžit všichni hráči Flames. Včetně Michaela Frolíka, který bude mít bonus v podobě českého spoluhráče.

Úplně pořád ale tuhle dvojku pohromadě neuvidíte. Třeba teď před zápasem v Anaheimu spolu bydlet nebudou. „Na tripech máme každý svůj pokoj, to je dané. Proběhne nějaká večeře a uvidíme, jak se domluvíme,“ vysvětluje Frolík.

Jágr tedy bude mít v kabině i svůj klid a zdá se, ze i všechny další podmínky pro to, aby mohl svému prvnímu kanadskému zaměstnavateli v kariéře dokázat, že jeho angažmá nebylo chybou.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme