Trest za faul na Masopusta. Stoper Dukly Ďurica si nezahraje tři zápasy

Stoper fotbalové Dukly Ján Ďurica si nezahraje ve třech následujících zápasech. Disciplinární komise ho potrestala za zákrok na jabloneckého Lukáše Masopusta, který je zraněný do konce podzimu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ján Ďurica (v pozadí) při zápase s Jabloncem

Ján Ďurica (v pozadí) při zápase s Jabloncem | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Disciplinární komise dnes v případě faulu Jána Ďurici na Lukáše Masopusta v utkání Dukly s Jabloncem rozhodla o třízápasovém trestu pro hráče Dukly. Trest poběží od zítřejšího utkání MOL Cupu,“ oznámila na twitteru fotbalová Dukla.

Dva týdny bez zápasů nejsou hendikep, Dočkal po konci v MLS trénoval se Spartou

Číst článek

Šestatřicetiletý obránce vyřadil tvrdým zákrokem jabloneckého záložníka Lukáše Masopusta do konce podzimní části sezony. Sám zmešká pohárový duel s Teplicemi, ligový zápas se stejným soupeřem a utkání na hřišti Bohemians.

Zkušený slovenský stoper dostal od rozhodčího Martina Nenadála pouze žlutou kartu, takže disciplinárka nemohla hráči rovnou zastavit činnost a nejdřív s ním musela zahájit řízení. Zápas skončil výhrou Jablonce 6:2.

„Kdybych se mohl vrátit v čase, šel bych do souboje také tvrdě, to zranění Lukáše Masopusta mě ale velmi mrzí. Po zápase jsem mu psal sms, že mě mrzí, že se to stalo, bohužel to nejde vrátit,“ citoval Ďuricu web Dukly.

Masopust utrpěl zranění postranního vazu v koleně a do konce podzimní části sezony si už nezahraje. Pětadvacetiletý křídelník patřil k hlavním oporám Jablonce, v jehož dresu dal za 14 kol tohoto ligového ročníku čtyři branky. Dobré výkony mu vynesly i místo v reprezentaci, kde má ale zatím na kontě jen jediný start.

Tři zápasy si nezahraje ani záložník Karviné Lukáš Budínský, který na konci prvního poločasu zápasu MFK se Spartou fauloval sparťana Vatajelua. Za nesportovní chování po vyloučení navíc dostal pokutu 10 tisíc korun. 

Peněžité tresty padaly také za derby pražských S. Sparta zaplatí 130 tisíc korun, Slavia 100 tisíc. Třicetitisícové pokuty dostaly také Teplice a Bohemians. 10 tisíc kurun navíc zaplatí za své chování v Ďolíčku teplický trenér Stanislav Hejkal. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme