Koller oficiálně vstoupil mezi legendy. Nejlepší reprezentační střelec už má svou hvězdu v Síni slávy

Do profesionálního fotbalu naskočil až v jednadvaceti a až za dalších pět let debutoval v národním týmu. Jan Koller za něj i tak stihl nastřílet rekordních 55 gólů. Bývalý útočník by se možná proslavil i v jiných sportech, kterým se stále rekreačně věnuje. Nejvíc ocenění ale získal ve fotbale a od úterý má i svou hvězdu v Síni slávy českého fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První ligovou branku Jana Kollera v dresu pražské Sparty a následný televizní rozhovor znají snad všichni čeští fotbaloví fanoušci. Bylo toho ale nakonec mnohem víc, co stojí za zapamatování z kariéry vysokého útočníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Koller byl oficiálně uveden mezi české fotbalové legendy. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Rád vzpomínám na svůj první reprezentační gól. To bylo při výhře 1:0 v přátelském zápase proti Belgii, kde jsem tehdy působil. A pak na důležité góly – proti Skotsku v kvalifikaci a na trefy na mistrovství Evropy v Portugalsku,“ uvedl historicky nejlepší český reprezentační kanonýr.

„Tenkrát jsme hráli pod Karlem Brücknerem ofenzivní fotbal, a tím pádem jsme se jako útočníci dostávali hodně do šancí. Není náhoda, že jsme s Milanem Barošem dva nejlepší reprezentační střelci, hráli jsme se skvělými spoluhráči,“ řekl Koller.

Dva záložníci ze zmíněné party Pavel Nedvěd a Karel Poborský už do Síně slávy vstoupili v minulých letech. Ale štěstí na spoluhráče i trenéry měl Koller zřejmě i v Anderlechtu a Dortmundu, se kterými získal dva belgické a jeden německý titul. Nebo ve Smetanově Lhotě, kde s fotbalem začínal a kde si občas stále ještě zahraje, když mu to čas a okolnosti dovolí.

„Ve Smetanově Lhotě pokračuji, tam to bude asi na dlouho, moje srdeční záležitost. Na okresní přebor zatím ještě stačím,“ dodal s úsměvem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme