Cítil jsem to od prvního doteku s míčem, chválí si vydařený zápas plzeňský Sýkora. Nadchl i trenéra

Fotbalisté Plzně postoupili do 3. předkola Ligy mistrů. Na domácím stadionu porazili HJK Helsinky 5:0 a navázali tak na výhru 2:1 ve Finsku. Viktoria si navíc zajistila účast v hlavní fázi evropských pohárů, na podzim si zahraje minimálně skupinu Evropské konferenční ligy. Hlavní postavou zápasu byl Jan Sýkora, který dal dva góly a na jeden další přihrál.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Sýkora

Jan Sýkora | Zdroj: Profimedia

Po minulé sezoně se z hostování vrátil do Polska a vlastně nevěděl, co s ním bude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal po vydařeném zápase plzeňský fotbalista Jan Sýkora

Nakonec fotbalista Jan Sýkora v létě zamířil zpět do Plzně, které včera večer výrazně pomohl k postupu do 3. předkola Ligy mistrů.

„Od prvního dotyku s míčem, který jsem měl, jsem cítil, že to půjde a jsem rád, že se to povedlo, ale myslím, že hrálo dobře celé mužstvo. Pak z toho mohou vylézt individuality a jsem rád, že to dopadlo takhle,“ pochvaloval si po vysoké výhře plzeňský záložník Jan Sýkora, který proti Helsinkám odehrál z pohledu produktivity jedno z nejlepších utkání profesionální kariéry.

Odchovanec Viktorie nejprve v prvním poločase zvýšil na 2:0, krátce na to se po jeho centru trefil Hejda, a po změně stran pak povedenou kombinaci přetavil ve čtvrtou branku domácích.

„Prožívám krásné období v kariéře a vím, že to je tím, že jsem se vrátil domů, hraje se mi tady skvěle, cítím se fantasticky a klub je v mém srdci odmala. Kabina, kterou máme je fantastická, to k tomu přispívá a určitě jsem šťastný, že tu můžu být a hrát,“ přiznává Jan Sýkora, který v létě do Plzně natrvalo přestoupil z polské Poznaně, odkud na západě Čech v minulém ročníku hostoval.

Chvála od trenéra

Bývalý hráč Brna, Liberce, Jablonce nebo Slavie v domácím souboji s Helsinkami potvrdil, že by i v další fázi sezony mohl být klíčovým mužem plzeňské ofenzivy.

„Předvedl velmi dobrý výkon. Je to ofenzivní hráč a od nich si přejeme, aby byli produktivní. Myslím, že i jemu to hodně pomůže,“ říká plzeňský trenér Michal Bílek.

Ve 3. předkole Ligy mistrů se úřadující český šampión utká s moldavským Šerifem Tiraspol, který vyřadil slovinský Maribor.

Úvodní zápas odehraje Viktoria příští úterý v Kišiněvě, odveta na západě Čech je na programu 9. srpna.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme