Jankto do AC Milán nepřestoupí. Není na prodej, říká Udine

Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto do AC Milán nejspíš nepřestoupí. Vedení Udine sice potvrdilo zájem ze strany sedminásobného vítěze Ligy mistrů, současně však zdůraznilo, že jednadvacetiletý záložník není na prodej.

Tento článek je více než rok starý.

Udine Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Nikola Šrámková

Milán se nás na Jankta ptal, ale není na prodej, citoval server calciomercato.com sportovního ředitele Udine Manuela Gerolina. O možném přestupu Jankta na San Siro informovala italská média s tím, že příchod českého záložníka měl být vázán na prodej útočníka M'Bayeho Nianga z Milána do FC Turín.

Odchovanec Slavie Jankto přišel do Udine v roce 2014 a po hostování v druholigovém Ascoli si v minulé sezoně vybojoval pevné místo v A-týmu. Za něj odehrál 29 ligových utkání a zaznamenal pět gólů a čtyři asistence. Podle médií o něj usilovalo několik předních klubů z Itálie a Anglie. Talentovaný středopolař letos v dubnu s Udine prodloužil smlouvu do června 2021.

Jankto se momentálně připravuje s českou reprezentací na kvalifikační zápasy s Německem a Severním Irskem. Za národní tým dosud odehrál čtyři utkání a vstřelil jeden gól.

AC Milán po příchodu nových majitelů v létě investoval do posílení kádru zhruba 200 milionů eur (5,2 miliardy korun). Rossoneri už angažovali Leonarda Bonucciho, dalšího stopera Matea Musacchia, útočníky Andrého Silvu, Nikolu Kaliniče a Fabia Boriniho, záložníky Hakana Calhanoglua, Lucase Bigliu a Francka Kessieho, beky Andreu Contiho s Ricardem Rodríguezem a brankáře Antonia Donnarummu, staršího bratra současné gólmanské jedničky Gianluigiho.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme