Jarolím před zápasem se San Marinem: Jde o to soupeře načít, věřím v lepší produktivitu

Česká fotbalová reprezentace se v Plzni chystá na své poslední vystoupení v nepovedené kvalifikaci o světový šampionát. Svěřenci Karla Jarolíma si alespoň trochu spravili chuť ve čtvrtek výhrou 2:1 v Ázerbájdžánu, zítra je na západě Čech čeká největší outsider skupiny - San Marino.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Karel Jarolím

Trenér Karel Jarolím | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Žádný rozdíl v přípravě před zápasem nevidím. Jsem zvyklý hrát zápasy rychle za sebou a člověk se musí připravit. Vůbec neřeším, proti komu hrajeme, chceme se zodpovědně připravit a pak to zvládnout na hřišti,“ říká kapitán národního týmu Marek Suchý, který je připraven nastoupit.  

Čtyři zápasy, čtyři góly. Trošku se to ode mě očekávalo, říká Antonín Barák

Číst článek

Trenér Karel Jarolím bude naopak postrádat kvůli kartám Josefa Hušbauera, viróza nedovolila v pátek trénovat ani brankáři Pavlenkovi. Jisté tak je, že sestava nebude stejná jako ve čtvrtek v Baku, konkrétní jména ovšem český kouč neprozradil.

„Nějakou součinnost bychom zachovat chtěli, takže možná vyměníme až čtyři hráče v poli,“ řekl podle Radiožurnálu trenér Karel Jarolím.

Na předzápasovém setkání s novináři tak dostal Karel Jarolím otázku, zda nezopakuje úspěšný tah z prvního vzájemného utkání proti San Marinu, kdy v záloze před zataženějším Bořkem Dočkalem operoval Antonín Barák.

„Ještě, že vás tu mám, teď je to všechno jednodušší,“ usmál se trenér. „Je to jedna z možností, ale v těch pozicích by se měli protáčet a dostávat se do koncovky. Někdo zas musí hlídat prostor, takže tohle je jedna z variant.“

Kadlec? Mohl by hřiště během zápasu

V nominaci k utkání nechybí ani Sparťan Václav Kadlec. V Ázerbájdžánu nenastoupil, ve Štruncových sadech v neděli by mohl dostat šanci v průběhu zápasu.

„Zatím neměl tolik možností, aby se ukázal, takže uvidíme. Nechci to celé přeházet, protože hráči neměli dost času na souhru. Ale počítám s tím, že v průběhu zápasu by tam jít mohl,“ naznačil trenér.

Na konci března si národní tým s fotbalovým trpaslíkem poradil s přehledem, o výhře 6:0 se rozhodlo už v první půli, kdy český tým nastřílel pět branek. Podobný průběh by si trenér přál i pro nedělní večer v Plzni.

„Hráče budeme nabádat, abychom utkání odehráli s chutí a bylo to podložené dobrým výsledkem. Jde o to soupeře načít co nejdřív a prosadit se v koncovce. Třeba v Ázerbájdžánu bylo situací na skórování dost, ale prosadili jsme se jen dvakrát, takže věřím, že produktivita bude úspěšnější,“ říká Jarolím.

San Marino podle předpokladů tabulku skupiny C uzavírá s nulovým bodovým ziskem a skóre 2:46. Jiný výsledek než vysoká výhra českého národního mužstva by tak byl obrovskou senzací. 

„Pořád je to reprezentační utkání, navíc kvalifikační. Postup už vybojovat nemůžeme, ale pořád je o co hrát, to hráči vědí moc dobře. A kdy jindy by si měli zahrát s chutí?“ myslí si trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím.

Nedělní duel Česká Republika – San Marino se hraje v plzeňských Štruncových sadech ve 20 hodin a 45 minut a Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme