Šilhavý vyhlíží další zápasy reprezentace. Proti Kosovu a Černé Hoře už by mohli pomoci Darida s Barákem

Od posledního zápasu české fotbalové reprezentace uplynuly přesně dva měsíce a trenér Jaroslav Šilhavý je už natěšený na zářijové pokračování kvalifikace o mistrovství Evropy. Pro klíčové dvojutkání v Kosovu a Černé Hoře se mu už v hlavě dokonce rodí nominace, v níž by podle kouče mohli být i uzdravení záložníci Vladimír Darida s Antonínem Barákem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Okruh hráčů je stálý. Zranění se vyjma Bořka Dočkala uzdravují, ať už jde o Tondu Baráka nebo Vláďu Daridu. Věřím, že budou k dispozici. Nějaký plán už máme,“ popisuje Radiožurnálu Jaroslav Šilhavý.

Fotbalový pohřeb, zhodnotil Trpišovský atmosféru v Edenu. Někteří fanoušci se k lístkům přesto dostali

Číst článek

Trenér fotbalové reprezentace už pomalu dává do kupy sestavu hráčů, která 7. a 10. září vyběhne na horkou balkánskou půdu v Kosovu a Černé Hoře. Kromě stabilního okruhu reprezentantů by se v ní mohli objevit i někteří nováčci.

„Skloňují se ti mladí, jako je (Adam) Hložek, (Jan) Matoušek, (Michal) Sadílek. Je to pro náš fotbal velký příslib, jsou hodně sledovaní. Ještě tam jsou nějaká další jména z ligy, ale ty bych teď publikovat nechtěl,“ přidává Šilhavý.

Ať už se ale v nominaci pro oba duely na Balkáně objeví třeba sedmnáctiletý sparťan Adam Hložek, záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek nebo kdokoliv jiný, tak pro český národní tým to budou zřejmě klíčové kvalifikační duely.

Největší soupeř? Kosovo

„Jsou v tabulce nejblíž, takže jsou asi největší konkurenti. Troufám si říct, že je Kosovo z těch třech týmů – ještě s Bulharskem a Černou Horou – v mých očích nejkompaktnější. Fotbalové kvality mají všichni, ale Kosovo je z pohledu taktiky na vysoké úrovni.“

Fotbalisté Kosova navíc budou mít v zářijovém kvalifikačním utkání výhodu domácího bouřlivého prostředí, čehož se ale Jaroslav Šilhavý nebojí.

Máme šest bodů a skóre 5:1. Bylo tam ale mnoho chyb, hodnotí zápasy reprezentace trenér Šilhavý

Číst článek

„Čeká nás hlavně kvalitní soupeř. Myslím, že prostředí bude bouřlivé, ale naposledy tam byl Tomáš Galásek na zápase s Bulharskem a říkal, že to probíhalo normálně a nebyl tam žádný problém. Věřím, že z tohohle pohledu to bude v pořádku a připravíme se hlavně na Kosovo jako na tým,“ ujišťuje Šilhavý.

Kouč národního týmu nepovažuje za problém ani to, že česká liga měla kvůli nadstavbové části rekordně krátkou letní pauzu a začala letos nezvykle brzo.

„Kluci z ligy už mají herní praxi a věřím, že jim to určitě vadit nebude. Ti, kteří by mohli být z minulé sezony hodně zatížení, tak snad zvládnou začátek sezony a naopak se projeví v závěru sezony,“ dodává.

V té době by už – za předpokladu, že s fotbalovou reprezentací zvládne podzimní kvalifikaci na Euro – mohl Jaroslav Šilhavý řešit trochu jiné starosti.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme