Trenér reprezentace Šilhavý má koronavirus, nakazil se i jeden z hráčů. Tým do Skotska může

Jeden hráč české fotbalové reprezentace a hlavní kouč Jaroslav Šilhavý měli v pondělí pozitivní test na nový koronavirus a byli umístěni do karantény. Národní celek ale dostal od hygieny povolení v úterý odletět ke středečnímu zápasu Ligy národů ve Skotsku, mužstvo povede asistent trenéra Jiří Chytrý.

Praha (Aktualizováno: 20:37 12. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Reprezentační tým ještě doplní čtyři hráči z náhradního výběru z české ligy, který byl složen o víkendu a připravoval se pod vedením kouče osmnáctky Davida Holoubka.

⚠️ Do Skotska odletí původní A tým @Čeští reprezentanti bez dvou pozitivně testovaných. Jedním z nich je trenér Šilhavý, který je v tuto chvíli bez příznaků. Ve Skotsku tak povede 23 hráčů Jiří Chytrý.

19:35 – 12. 10. 2020

1 10

Národní celek v pondělí v Praze absolvoval po návratu z Izraele, kde v neděli zvítězil 2:1, další testování. Původně se měl z Haify přesunout rovnou do Skotska, plány ale změnily problémy s koronavirem.

Odběry na Kypru, kde se tým chystal po středeční výhře 2:1 v přípravě nad domácím výběrem, totiž odhalily tři pozitivní hráče a jednoho s neprůkazným výsledkem.

Odletí, ale bez trenéra

V Izraeli reprezentaci scházeli kapitán Bořek Dočkal, útočník Adam Hložek, záložník Antonín Barák, obránce Filip Novák a z kapacitních důvodů gólman Filip Nguyen. Devítka z 18 hráčů se kvůli sobotním kontrolním testům přesunula z Kypru do Izraele až v den utkání malým letadlem.

„Pozitivní zprávou po dnešním přetestování české reprezentace je rozhodnutí hygienických autorit o tom, že se v úterý do Skotska vydá původně nominovaný A-tým. Nebude se to ale bohužel týkat dvou osob, které byly během přetestování pozitivní. Jedná o jednoho hráče a o hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého. Oba byli umístěni do karantény a řídí se tedy pokyny příslušné hygienické stanice. Jaroslav Šilhavý je v tuto chvíli bez příznaků,“ uvedl Jurman. Jména pozitivně testovaných hráčů FAČR nezveřejňuje.

V záloze byl připraven tým náhradníků, pokud by původní výběr nemohl z nařízení hygieny do Skotska odcestovat. V širší nominaci bylo 32 jmen, z nichž realizační tým vybere na doplnění původního mužstva čtveřici hráčů. Určitě by mělo jít nejméně o jednoho útočníka. „Jména hráčů, kteří tým doplní, oznámíme ráno, až je trenéři finálně vyberou a oznámíme to klubům,“ uvedl mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Nakonec nedošlo na scénář ze září, kdy původní výběr musel po vítězství 3:1 na Slovensku do izolace kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu. FAČR pro následné domácí utkání se Skotskem narychlo poskládala nové mužstvo výhradně z české ligy a improvizovaná sestava pod vedením zastupujícího trenéra Holoubka smolně prohrála 1:2.

Do týmu zasáhl koronavirus už na srazu v Praze minulé pondělí. První vlna testů odhalila jednoho nakaženého hráče z Plzně a kompletní trojice z Viktorie, záložníci Jan Kopic s Lukášem Kalvachem a útočník Zdeněk Ondrášek, musela opustit mužstvo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme