Jedenáctý díl skládačky. Spartu posílí z Interu rychlonohý Francouz Biabiany

Fotbalovou Spartu má brzy posílit francouzský záložník Jonathan Biabiany z Interu Milán. Podle italského novináře Gianlucy Di Marzia, který mezi prvními informoval o odchodu trenéra Stramaccioniho do Sparty, je devětadvacetiletý hráč na cestě do Prahy. Se Spartou by se měl dohodnout na hostování s opcí na přestup.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský křídelník Jonathan Biabiany (vpravo) si v minulé sezoně zahrál v Evropské lize právě proti Spartě.

Francouzský křídelník Jonathan Biabiany (vpravo) si v minulé sezoně zahrál v Evropské lize právě proti Spartě. | Foto: Fotobanka Profimedia

Fotbalová Sparta zatím oficiálně neoznámila příchod nové posily. V kontraktu bude zahrnuta také opce na přestup, která je stanovena na čtyři miliony eur (asi 104,5 miliónu korun). Letenští měli o příchod Biabianyho už v červnu. O hráče hodně stál kouč Andrea Stramaccioni, který zná francouzského křídelníka z doby, kdy působil v juniorce Interu.

Tehdy však k dohodě nedošlo. Sparta se tak zaměřila na Emanuela Giaccheriniho z Neapole. Jednání se ale táhla a nakonec se přeci jen povedlo domluvit s Interen na hostování Biabianyho.

Rodák z Paříže se v šestnácti letech přesunul do Interu Milán a od té doby působí v Itálii. Prošel Chievem, Modenou, Parmou, Sampdorií a v roce 2015 se vrátil do Interu poté, co musel na devět měsíců přerušit kariéru kvůli problémům se srdcem odhaleným při zdravotní prohlídce před plánovaným přestupem do AC Milán.

V minulé sezoně Biabiany nedostával v Interu prostor. V lize odehrál jen dvě minuty v derby s AC Milán. Zahrál si však v Evropské lize, když Inter doma porazil 2:1 právě Spartu. Francouz se stane jedenáctou zahraniční posilou Letenských v sezoně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme