Fotbalová Plzeň ohlásila první letní posilu, z Liberce přichází Kolumbijec Mosquera

Fotbalová Plzeň jako první letní posilu přivedla kolumbijského záložníka Jhona Mosqueru. Po vypršení smlouvy v Liberci podepsal s Viktorií dvouletý kontrakt. Západočeši o tom informovali na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mosquera v dresu Bohemians.

Jhon Mosquera | Foto: MICHAL SVÁČEK / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Po debatě sportovního vedení společně s trenéry jsme se rozhodli, že je kádr potřeba určitým způsobem oživit. Přesně to očekáváme od Jhona Mosquery, který je rychlostním typem hráče a svoji kvalitu prokázal třeba i v této ligové sezoně,“ řekl generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

Kromě Slovanu působil jednatřicetiletý Mosquera i v pražských Bohemians 1905. V 94 zápasech v české lize si připsal 13 gólů a 12 asistencí.

„Mým snem vždy bylo hrát ve velkém klubu a tím Viktorka bezesporu je. Tento krok je pro mě velmi důležitý a vážím si této možnosti. Těším se na každý zápas tady a mohu slíbit, že vždy budu chtít odevzdat absolutní maximum,“ uvedl Mosquera.

Plzeň v uplynulé sezoně skončila až pátá, což se jí stalo poprvé od ročníku 2009/10. Navíc prohrála ve finále domácího poháru s pražskou Slavií. Do evropských pohárů nebo jejich předkol se však kvalifikovala podvanácté za sebou. V létě čeká Západočechy 2. předkolo nové Evropské konferenční ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme