Rozhodčí poškodili v zápasech baráže Jihlavu. Oba v příští sezóně nebudou řídit profesionální soutěže

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR uznala, že sudí v obou zápasech baráže o účast v první lize proti Karviné výrazně poškodili Jihlavu. Hlavní rozhodčí obou utkání Martin Nenadál a Milan Matějček proto nebudou v příští sezoně řídit profesionální soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Martin Nenadál (vpravo) vykazuje z hřiště kapitána Jihlavy Lukáše Vaculíka (vlevo)

Rozhodčí Martin Nenadál (vpravo) vykazuje z hřiště kapitána Jihlavy Lukáše Vaculíka (vlevo) | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR uznala, že sudí v obou zápasech baráže o účast v první lize proti Karviné výrazně poškodili Jihlavu. Hlavní rozhodčí obou utkání Martin Nenadál a Milan Matějček proto nebudou v příští sezoně řídit profesionální soutěže.

Přestaňte škodit českému fotbalu a odstupte, vyzvala po neúspěšné baráži Jihlava komisi rozhodčích

Číst článek

Sudí z odvety druhého barážového dvojzápasu mezi Příbramí a Brnem Petr Ardeleanu nebude v úvodu podzimní části nasazován na zápasy první ligy a další hlavní rozhodčí Pavel Orel bude muset kvůli chybám z uplynulé sezony vynechat v nejvyšší soutěži celý nadcházející podzim.

Na listinu pro profesionální soutěže nebude zařazen ani asistent Miroslav Fišer kvůli chybám ze závěru ročníku, další pomezní sudí Michal Myška nebude delegován na podzimní část první ligy.

„Shodli jsme se, že sudí se dopustili takových chyb, které zřejmě měly za následek, že Jihlava nepostoupila do první ligy. Chtěli jsme, aby to bylo citelné i pro rozhodčí,“ řekl novinářům místopředseda komise rozhodčích Martin Wilczek.

„Je nám líto, k čemu došlo. Byli jsme stoprocentně přesvědčeni, že delegace, kterou jsme zvolili na baráž, je správná, že se rozhodčí nedopustí takových chyb, kterých se dopustili,“ dodal šéf komise rozhodčích Jozef Chovanec.

Bez videorozhodčího

Druholigová Jihlava nepostoupila v baráži přes Karvinou po prohře 1:2 venku a remíze 1:1 doma. Klub se cítil poškozen a vedle stížnosti vydal i prohlášení, v němž ostře kritizoval komisi rozhodčích i poměry v českém fotbale.

Tendenční řízení zápasu bylo cítit, sudí se nám smáli do očí, řekl po neúspěšné baráži jihlavský Vaculík

Číst článek

V baráži, při které nebyl k dispozici systém videorozhodčího, neuspěl ani další druholigový tým Brno proti Příbrami po remízách 3:3 doma a bez branek venku. I tento dvojzápas měl kontroverzní průběh, především pak v závěru odvety, kdy Ardeleanu nastavil jen tři minuty navzdory dlouhému přerušení a v koncovce proti hostům otočil faul.

V úvodním duelu před týdnem v Karviné Matějček poškodil podle komise Jihlavu tím, že v 61. minutě nenařídil v její prospěch penaltu. Zároveň se spolu se čtvrtým sudím Jakubem Vojkovským po zápase dopustili chyby, když do zápisu o utkání neuvedli žlutou kartu pro domácího Vojtěcha Smrže.

Karviná a Příbram se udržely v první lize, Jihlava a Brno příští rok mezi elitou hrát nebudou

Číst článek

V odvetě pak měl Nenadál podle komise kvůli zmaření brankové možnosti vyloučit karvinského Jana Kriváka, který dostal jen žlutou kartu.

Sudímu odvety v Příbrami Ardeleanuovi komise žádnou fatální chybu nevytkla, před dvěma týdny ve finále domácího poháru ale chybně nařídil penaltu pro Slavii, z níž Tomáš Souček otevřel skóre a nasměroval Pražany k výhře 2:0 nad Ostravou. Na utkání přitom dohlížel videorozhodčí. V úvodním duelu v Brně naopak Zbrojovce podle komise pomohl Ondřej Berka, když uznal branku Šimona Šumbery ze 40. minuty, které předcházela ruka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme