Jihlava i Brno potřebují v odvetách ligové baráže vyhrát. ‚Doma máme sílu,‘ věří trenér Vysočiny

Ve fotbalové lize se v neděli rozhodne o zbylých dvou účastnících příští sezony. Zatímco Karviná s Příbramí v baráži prvoligovou příslušnost hájí, Jihlava s Brnem se po roční odmlce snaží do nejvyšší soutěže vrátit.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram/Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyrovnání na 3:3 připravil v závěru zápasu Jan Matoušek (vpravo)

Vyrovnání na 3:3 připravil v závěru zápasu Jan Matoušek (vpravo) | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Doma hrajeme malinko jinak než venku. Doma se nám samozřejmě daří víc. Jen doufám, že do Příbrami přijdou nějací lidé, aby nám trochu pomohli a aby ten zápas za něco stál,“ řekl Radiožurnálu Jan Rezek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve fotbalové lize se v neděli rozhodne o zbylých dvou účastnících příští sezony. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

Záložník Příbrami před barážovou odvetou proti Brnu věří, že týmu v rozhodujícím duelu o udržení v nejvyšší soutěži pomůže domácí prostředí. Příbram ve středu na hřišti Zbrojovky uhrála remízu 3:3, když bod zachraňovala až v samotném závěru.

Brno tak u Litavky bude potřebovat vyhrát, podle trenéra Pavla Šustra ale Moravané rozhodně nebudou od prvních minut bezhlavě útočit. „Vsadit všechno na útok by nás samozřejmě mohlo mrzet. Byl bych nejraději, abychom vyhráli třeba 3:0, abych měl takzvaně klid. Ale ten zápas bude o precizní a kvalitní defenzivě a věřím tomu, že když tohle splníme, tak se nám podaří nějakou branku vstřelit,“ věří před barážovou odvetou brněnský kouč Pavel Šustr.

Psychická zátěž

Další druholigový tým Jihlava se na domácím stadionu utká o první ligu s Karvinou. Vysočina se svému soupeři pokusí oplatit loňskou porážku 0:2 v posledním kole nejvyšší soutěže, po které Jihlava sestoupila. Domácí po prohře 1:2 v úterním úvodním duelu cítí, že na Karvinou mají.

Musím před mužstvem smeknout, říká kouč Příbrami Nádvorník po divoké barážové remíze v Brně

Číst článek

„Doma máme nějakou sílu. Během jara jsme domácí zápasy zvládali. Od prvního kola, kdy to bylo kostrbaté, jsme se zlepšovali. Věřím, že budeme hodně trápit Karvinou. Věřím, že jsme to i schopní zvládnout,“ myslí si jihlavský trenér Radim Kučera.

Barážové zápasy o první ligu jsou pro jejich aktéry samozřejmě hodně náročné i po psychické stránce. To ostatně potvrzuje i záložník Karviné Dávid Guba.

„Hraje se o hodně, ale myslím si, že v odvetě budeme mít čistější hlavy a zůstaneme v lize. Jihlava musí skórovat, takže potom to otevřou a myslím si, že to zvládneme,“ věří slovenský fotbalista, že Karviná těsný náskok na stadionu v Jiráskově ulici uhájí.

Utkání Jihlavy s Karvinou začne v 18 hodin a 30 minut, stejně jako souboj Příbrami proti Brnu.

Poslední tajenka ročníku 2018/2019 bude odhalena dnes večer 🤩

10:10 – 02. 06. 2019

1 8

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme