V Koreji se zase hraje fotbal. První zápas rozhodl legendární útočník, po gólu děkoval zdravotníkům

V Jižní Koreji v pátek začala nová sezona nejvyšší fotbalové soutěže. Úvodní zápas bez diváků a za zvýšených hygienických opatření obstaral obhájce titulu Čonbuk proti So-wonu. Jedinou branku utkání vstřelil střídající veterán Lee Dong-guk a nezapomněl společně se spoluhráči poděkovat zdravotníkům, kteří bojují s pandemií koronaviru.

Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednačtyřicetiletý útočník přišel na hřiště po hodině hry a v 84. minutě rozhodl hlavou po rohovém kopu o vítězství svého týmu 1:0. Místo oslavy předvedl gesto vděku, k němuž se přidali i jeho spoluhráči.

Fotbal v Německu dostal zelenou. Bundesliga se může rozeběhnout od poloviny května

Číst článek

Lee Dong-guk se tak trefil i v 22. sezoně korejské ligy, do které nastoupil. Jméno bývalého reprezentanta není cizí ani evropským fanouškům, během své kariéry prošel třeba bundesligovými Brémami nebo anglickým Middlesbrough. V národním týmu má na kontě 105 startů a 33 branek.

Fotbalová liga se v Koreji rozběhla pár dní po startu baseballové nejvyšší soutěže, další sporty mají následovat. Hráči a zástupci klubů na střídačkách měli zakrytá ústa, na hřišti ale byli fotbalisté bez roušek. Po zápase si nepodávali ruce, někteří se ale pozdravili alespoň přiťuknutím pěstí.

V Jižní Koreji se daří s koronavirem úspěšně bojovat a ve společnosti dochází k postupnému rozvolňování opatření. Podle údajů Světové zdravotnické organizace hlásí země v posledním období méně než deset nově nakažených denně.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme