Fotbalista Sheffieldu zkolaboval během utkání, po noci strávené v nemocnici byl propuštěn domů

Dramatické chvíle se odehrály v úterý na fotbalovém stadionu Readingu. Během zápasu 2. anglické ligy s Sheffieldem United tam zkolaboval hostující záložník John Fleck, který musel být několik minut oživován přímo na hrací ploše a následně převezen do nemocnice. Klub ve středu potvrdil, že třicetiletý fotbalista je v pořádku a byl propuštěn do domácího léčení.

Sheffield Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Fleck zkolaboval přímo na hřišti. Jako první volal o pomoc jeho spoluhráč ze Sheffieldu

John Fleck zkolaboval přímo na hřišti. Jako první volal o pomoc jeho spoluhráč ze Sheffieldu | Zdroj: Reuters

Běžel už druhý poločas a hosté vedli díky trefě Jaydena Boglea z 58. minutě 1:0. Mimo záběry všech kamer se ale jeho spoluhráč Fleck z ničeho nic sesunul k zemi a zůstal bezvládně ležet.

Během zápasu na Euru zkolaboval Dán Eriksen, do nemocnice byl převezen stabilizovaný. Utkání vyhrálo Finsko

Číst článek

Spoluhráči okamžitě zavolali na pomoc zdravotníky a ti začali skotského záložníka resuscitovat. To se jim podařilo, ale Flecka následně odvezla sanitka do místní nemocnice.

Po zápase, v jehož závěru se již skóre nezměnilo a Sheffield vyhrál 1:0, sdělil majitel klubu prostřednictvím sociálních sítí fanouškům, že Fleck je v pořádku, a dokonce se ptal i na to, jak utkání dopadlo.

„Nemohu to moc komentovat. Upřímně jsem vůbec neviděl, co se stalo. Fleck je při vědomí a v péči lékařů. První zprávy hovoří o tom, že by měl být v pořádku,“ sdělil novinářům manažer Sheffieldu Slaviša Jonaković.

„Je při vědomí, a dokonce se ptal na to, jak zápas skončil,“ dodal Jonaković.

Manažer Sheffieldu po zápase hovořil o zdravotním stavu Johna Flecka:

Ve středu odpoledne už klub zveřejnil informaci, že Fleck se během hospitalizace cítil dobře a byl propuštěn domů.

Sheffield United is grateful to report that John Fleck has been discharged from hospital & will return to Sheffield today.

He was conscious when he was taken to the Royal Berkshire Hospital and was communicative with club and medical personnel, as well as his family.

#SUFC 🔴

12:37 – 24. 11. 2021

349 4686

Není jediný

Na podobnou událost si mohou fanoušci pamatovat z letního mistrovství Evropy ve fotbale, kdy na hřišti po zástavě srdce zkolaboval dánský záložník Christian Eriksen.

Devětadvacetiletému záložníkovi musel být následně do těla voperován kardio-veter defibrilátor, který mu hlídá činnost srdce.

Zhruba před týdnem pak podobnou situaci zažil útočník Barcelony Sergio Agüero. Třiatřicetiletý Argentinec pak dokonce na twitteru popřel množící spekulace o tom, že by chtěl kvůli zdravotním komplikacím skončit s fotbalem.

Ante los rumores les cuento que estoy siguiendo las indicaciones de los médicos del club, haciendo pruebas y tratamiento y ver mi evolución en el plazo de los 90 días. Siempre en positivo 🤟🏽

14:53 – 12. 11. 2021

11503 191985

„Navzdory fámám se řídím pokyny klubových lékařů, pokračuji v testech a léčbě. Uvidíme, jaký bude za 90 dní posun. Zůstávám však nadále pozitivně naladěný,“ napsal tehdy Agüero.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme