Bývalý španělský fotbalový útočník Reyes zemřel při autonehodě. Bylo mu 35 let

Bývalý španělský fotbalový reprezentant José Antonio Reyes zemřel v 35 letech při autonehodě. Oznámil to jeho bývalý klub FC Sevilla, kterému pomohl ke třem triumfům v Evropské lize. Stejnou soutěž vyhrál dvakrát také s Atléticem Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 15:44 1. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý španělský fotbalový reprezentant José Antonio Reyes (vlevo) v dresu Arsenalu

Bývalý španělský fotbalový reprezentant José Antonio Reyes (vlevo) v dresu Arsenalu | Foto: Alex Morton/ | Zdroj: Reuters

Reyes hrál i za Real Madrid. Zahraniční angažmá si útočník či záložník vyzkoušel v Arsenalu, s kterým si zahrál finále Ligy mistrů, a v Benfice Lisabon. Naposledy působil v druholigové Extremaduře. Její zápas proti Cádizu i ostatní duely druhé nejvyšší španělské soutěže plánované na neděli byly odloženy.

Tragická nehoda potkala Reyese v Seville, kde fotbalově vyrůstal. Při havárii zahynul i jeho bratranec. „Tohle je ta nejhorší zpráva. Zemřela věčná legenda našeho klubu a milovaný absolvent naší fotbalové akademie,“ uvedl sevillský klub, kterému Reyes v roce 2001 pomohl k postupu do nejvyšší španělské soutěže.

We couldn't be confirming worse news. Beloved Sevilla star José Antonio Reyes has died in a traffic collision. Rest in peace.

13:01 – 01. 06. 2019

18693 55828

V lednu 2004 odešel do Arsenalu a stal se členem týmu, který prošel ročníkem 2003/04 bez jediné porážky k titulu. Rok nato získal s „Kanonýry“ Anglický pohár a v další sezoně došel do finále Ligy mistrů, v němž Arsenal podlehl Barceloně.

„Byl to báječný hráč, skvělý parťák a výjimečný člověk,“ napsal na twitteru jeho někdejší spoluhráč Thierry Henry. Na začátku svého angažmá v Arsenalu se s Reyesem potkal i Tomáše Rosický. V dresu londýnského klubu se španělský hráč představil v Lize mistrů i na Letné proti Spartě v roce 2005.

Z Anglie do Španělska

Po odchodu z Arsenalu působil Reyes krátce v Realu a čtyři sezony v Atléticu, než se v roce 2012 vrátil do Sevilly, s kterou pak třikrát v řadě ovládl Evropskou ligu. Před šesti lety se Sevillou nastoupil v základní skupině proti Liberci. S jejím dresem se rozloučil v roce 2016, kdy odešel do Espaňolu.

Za národní mužstvo nastoupil v 21 zápasech a vstřelil čtyři branky. Naposledy reprezentoval v roce 2006, u následných španělských triumfů na dvou evropských šampionátech ani na MS 2010 nebyl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme