Mlsna? Ze semináře se omluvil esemeskou půl hodiny před odletem, tvrdí šéf rozhodčích Chovanec

Předseda komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Jozef Chovanec se ohradil proti slovům Petra Mlsny, který před začátkem jarní části sezony kvůli etickým důvodům rezignoval na post v komisi a napadl její fungování. Podle Chovance Mlsna neplnil svěřené úkoly, až na jednu výjimku na podzim nechodil na minisemináře a nefungoval jako týmový hráč. Tvrdí, že se nesmířil s nově nastaveným fungováním komise.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec

Předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Rezignace pana Mlsny je krok, který mě upřímně překvapil. Vnímám takové rozhodnutí jako zásadní a zcela jej respektuji, byť jej pan Mlsna nikomu z členů komise ani mně osobně nevysvětlil. Což vystihuje celkový dojem z naší půlroční spolupráce,“ uvedl Chovanec v tiskovém prohlášení.

Mlsna vysvětlil rezignaci etickými důvody. Český fotbal podle něj ovládá strach, mimo jiné se mu nelíbí, že se do něj vracejí lidé spojení s opileckou kauzou či korupčními aférami z minulých let. Zároveň zkritizoval fungování komise s tím, že Chovanec nezná ani dopodrobna pravidla.

Mlsna končí v komisi rozhodčích FAČR, nesouhlasí s jejím směřováním pod vedením Chovance

Číst článek

„Kladu si otázku, jak může objektivně hodnotit fungování komise, když se například až na jednu výjimku během podzimní části sezony nezúčastnil jediného minisemináře rozhodčích a asistentů,“ podotkl Chovanec.

Mlsna také tvrdil, že ho komise záměrně nenasazovala jako delegáta na ligové zápasy kvůli tomu, že v úvodu podzimu komentoval do médií nenařízení penalty v jednom z utkání.

„Jde o mylné tvrzení, pan Mlsna se nezúčastnil povinného semináře pro delegáty před zahájením soutěže ani žádného dalšího v průběhu podzimní části. Neabsolvoval žádnou přednášku týkající se pravidlových změn, analýz a herních situací, hodnocení činnosti rozhodčího při využití projektu videorozhodčího. Přitom účast na seminářích delegátů je jednou ze zásadních podmínek obsazování delegátů při soutěžních utkáních,“ řekl Chovanec.

Bývalý ministr bez portfeje podle Chovance neplnil ani další úkoly. „Jedním z úkolů pro panu Mlsnu bylo vytvoření etického kodexu rozhodčích, který však bohužel do dnešního dne není realizován. Stejně tak byl pan Mlsna pověřen vedením programu Talent - Mentor, který se zabývá podporou domácích perspektivních rozhodčích. V jeho rámci mu byl přidělen rozhodčí Tomáš Klíma, a byť byl pan Mlsna po skončení podzimní části opakovaně vyzván k předložení zprávy o své činnosti, neučinil tak,“ řekl Chovanec.

„Velmi mě zklamal také jeho přístup k lednovému týdennímu semináři rozhodčích ve Španělsku. Velmi strohá SMS zpráva půl hodiny před plánovaným odletem ve smyslu, že se omlouvá ze semináře ze zdravotních a osobních důvodů, je podle mě také za hranou slušného jednání,“ dodal Chovanec.

Mlsna se podle něj nesmířil s tím, že v nové komisi neměl takové pravomoci jako za předchozího předsedy komise Poláka Michala Listkiewicze. „Troufám si tvrdit, že pan Mlsna při svém fungování v komisi nevystupoval jako týmový hráč. Chápu, že měl v minulé komisi výsadní postavení i kompetence. Nyní tak veškeré jeho kroky vnímám tak, že se nesmířil s nově nastaveným chodem komise,“ dodal bývalý reprezentant.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme