Jsem emotivní trenér, vysvětlil kouč Sparty Rada oslavu gólu na hřišti

Petr Rada a fotbalová Příbram se v zimě rozešli a zatím na tom ani jedna strana netratí. Středočeský tým se na jaře zázračně zvedl z prvoligové beznaděje a najednou má šanci na záchranu. Bývalý kouč národního týmu nebo Slavie pro změnu završil prestižní hattrick a zažívá teď angažmá ve Spartě, se kterou při návratu do Příbrami slavil šťastné vítězství 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč fotbalistů Sparty Petr Rada

Kouč fotbalistů Sparty Petr Rada | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„V kabině jsem chtěl hráče spíš motivovat. Bylo by zbytečné, kdybychom na ně šlapali," uvedl kouč Petr Rada po zápase v Příbrami.

Kdo se těšil na podobně zábavné a neotřelé hodnocení zápasu jako po vítězství nad Plzní, toho musel tentokrát věcný přístup sparťanského kouče vysloveně zklamat. Žádné žonglování se slovy a páru Petr Rada upustil už při zápase, hlavně na konci obou poločasů. Když dal Josef Šural v nastavení druhé půle vítězný gól, slavil ho trenér až ve hřišti, za což byl posléze vykázán na tribunu.

„Spontánně jsem šel hráčům poděkovat, ale nikoho jsem neurazil. Viděl jsem to ve světě – Mourinho má prodřené všechny kalhoty a nic se neděje. Já tam vběhnu, a jdu na tribunu. Ví se, že jsem emotivní," přiznal Rada.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty díky gólu Josefa Šurala v nastavení porazili Příbram 2:1

Emotivní trenér teď počítá s výletem k disciplinární komisi, kde si s bývalým kolegou z branže Petrem Uličným mimo protokol možná popovídá taky o další situaci, která mu v Příbrami zvýšila tep. Sparťan Vácha náramně přihrál na gól, bohužel pro něj to bylo Rezkovi, který už dávno nehraje za Spartu, ale teď právě za Příbram. Hned potom se šlo za stavu 1:1 do kabin.

„V kabině byl řev a nebylo to nic příjemného. Řekli jsme si, že mu pomůžeme, byl z toho hotový. Naštěstí jsme to zvládli," říká střelec obou sparťanských branek a Váchův hlavní zachránce Josef Šural. Příbram může porážku 1:2 považovat za smolnou.

To jí sice od průběžného posledního místa neuchrání, ale zároveň čtyři kola před koncem nebude ztrácet na záchranu víc než tři body. Ještě v zimě by taková představa připomínala přelud – i když jak komu.

„Je to o sebevědomí. Už je to déle, co jsem tady byl, ale věřil jsem, že se Příbram zvedne," dodává Petr Rada, který konečně v této sezóně zažil takovou příbramskou porážku, ze které mohl mít radost.

Jan Kaliba, jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme