Jsem jako Benjamin Button, zemřu mladý, prohlásil po přestupu do Los Angeles Galaxy Ibrahimovic

Tradičně svérázně odbyl švédský útočník Zlatan Ibrahimovic obavy, že je v 36 letech moc starý i na působení v zámořské fotbalové lize MLS a v Los Angeles bude jen snadno vydělávat peníze.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic | Foto: Los Angeles Galaxy

„Cítím se mladý, jsem jako Benjamin Button. Narodil jsem se starý a zemřu mladý,“ uvedl na své první tiskové konferenci po přestupu z Manchesteru United s odkazem na film s Bradem Pittem v hlavní roli, jehož hrdina začne místo stárnutí mládnout.

„O můj věk se nebojte. Když jsem přišel do Anglie, všichni říkali, že jsem starý. Přijel jsem tam na vozíku a za tři měsíce jsem Anglii dobyl. Pak říkali, že létám,“ řekl Ibrahimovic.

Švédský útočník se loni na podzim vrátil na Old Trafford po vážném zranění kolena, ale za United v této sezoně nastoupil jen sedmkrát. Minulý týden se s anglickým klubem dohodl na ukončení smlouvy a zamířil do Los Angeles.

„Vím, co dokážu. Jsem tady, abych vyhrával. Lev je hladový. Dal jsem víc gólů, než hráči tady odehráli zápasů, takže vím, co dělám. Jedu dál, ale s Galaxy. Jsem to pořád já, jenom v jiném klubu," vykládal s obvyklým sebevědomím.

Ibrahimovic je nejlepší střelec v historii švédské reprezentace, který má za sebou působení v dalších velkoklubech jako Ajaxu, Juventusu, Interu a AC Milán, Barceloně či Paris St. Germain.

Do Los Angeles ho to prý táhlo již dříve, ale z námluv sešlo a přestoupil do Manchesteru. Podepsat smlouvu s Galaxy se definitivně rozhodl po večeři s Davidem Beckhamem, který za klub hrával v letech 2007 až 2012. „Ptal jsem se ho, jaké to tu je, a mluvil o tom jen v dobrém. Zrovna mi psal: Užij si to,“ uvedl Ibrahimovic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme