'Jsme tu za prací, ne se podívat na Rudé náměstí.' Zlínští fotbalisté tráví většinu času na hotelu

Zlínští fotbalisté jsou v Moskvě, na Rudém náměstí je ale na procházce nepotkáte. V Evropské lize je totiž čeká tvrdá práce na stadionu místního Lokomotivu, a na turistické zážitky tak nemají čas. V ruském hlavním městě si hosté zatím vyzkoušeli boj s místní hustou dopravou.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Zlína Bohumil Páník

Trenér Zlína Bohumil Páník | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Je to obrovské město, spousta aut. Něco podobného jsem zažil v Brazílii, když jsem byl v Sao Paulu, tam jsou taky 8proudové silnice a zácpy. Nejrychlejší jsou motorky nebo kola, ale to u nás nepřipadá v úvahu,“ nedělá si podle Radiožurnálu trenér Zlína Bohumil Páník moc starostí s tím, že cestování po Moskvě není zrovna nejrychlejší záležitostí.

Zima, časový posun, umělá tráva. Nebude problém, zvykneme si, říkají slávisté v Astaně

Číst článek

Hráči stráví většinu času na hotelu, na velké vycházky a prohlížení krás hlavního ruského města nedojde.

„Oni vědí, že se musí připravit na zápas. Nepřijeli jsme se podívat na Rudé náměstí a procházet se po supermarketech. Jsme tu za prací, když se hráči budou chtít podívat po městě, mají na to dovolenou,“ říká trenér Zlína.

Tvrdá práce čeká trenéra Páníka a zlínské hráče večer od 10 hodin místního času (v 9 hodin českého, pozn. red) v RZD Areně, která má kapacitu 27 tisíc diváků. A když tolik fanoušků zdaleka nedorazí, očekává se zhruba polovina, pro hostující tým půjde o zápas na stadionu, se kterým se v Česku velikostně nesetkají.

„Je to krásný stadion, závidíme ho soupeři a všichni doufáme, že se někdy podobného stadionu dočkáme ve Zlíně,“ zasní se trenér Bohumil Páník.

Hodně zlínských fotbalistů zažije podobné podmínky a silného soupeře v soutěžním utkání vlastně poprvé. Jak se s tím vyrovnat, by mohl spoluhráčům poradit kapitán Zlína Petr Jiráček, který má za sebou starty v reprezentaci, s Plzní v evropských pohárech a působil i v německé Bundeslize.

„Dřív jsem z toho trošku ‚vyprdlej‘ a moc jsem si to neužíval, spíš jsem byl ve stresu. Teď už na to koukám s nadhledem a atmosféru okolo zápasu si snažím užít, v tom samotném zápase samozřejmě ne, tam chci odvést maximum,“ věří záložník.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme