Juventus nesouhlasí s odpočtem patnácti bodů, odvolal se k nejvyššímu italskému sportovnímu soudu

Fotbalový Juventus se odvolal k nejvyššímu sportovnímu soudu při Italském olympijském výboru proti odpočtu patnácti ligových bodů. Tribunál tamního svazu před dvěma týdny potrestal turínský klub za to, že si jeho vedení mezi lety 2018 až 2020 bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky z přestupů hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd a Andrea Agnelli na zápase Juventusu s Udinese

Pavel Nedvěd a Andrea Agnelli na zápase Juventusu s Udinese | Foto: Marco Alpozzi | Zdroj: Profimedia

Tribunál italského svazu Juventus před dvěma týdny potrestal za to, že si jeho vedení mezi lety 2018 a 2020 bralo z přestupů fotbalistů protiprávní provize, investorům pak vykazovalo falešné zisky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Juventus nesouhlasí s trestem, který vyfasoval od italského svazu, odvolal se k nejvyšší instanci

Obvinění z falšování účetnictví čelil Juventus už loni. Tehdy byl zproštěn viny. Tu klub odmítá i teď, proto se obrátil k nejvyšší sportovní instanci v Itálii.

Kvůli obvinění tamního svazu už v listopadu skončila kompletní správní rada Juventusu včetně dlouholetého předsedy Andrey Agnelliho či viceprezidenta Pavla Nedvěda.

Vítěz Zlatého míče za rok 2003 a bývalý kapitán české fotbalové reprezentace pak obdržel od tribunálu osmiměsíční zákaz působení ve fotbale, Agnelli spolu s bývalým výkonným ředitelem Mauriziem Arrivabenem odešli s dvouletým zákazem činnosti.

Hospodaření Juventusu začala prošetřovat i Evropské fotbalové unie UEFA. Turínský celek, jemuž po odpočtu patří v Serii A až 13. pozice, je navíc podezřelý z toho, že hráčům během pandemie koronaviru tajně vyplácel peníze bokem, i když oficiálně oznámil, že jim platy snížil.

mich, nov, Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme