Juventus může počtvrté za sebou vyhrát italský pohár. Ve finále jej vyzve ve formě hrající AC Milán

Fotbalisté Juventusu Turín postoupili do finále Italského poháru. Obhájci trofeje v odvetném semifinále doma zdolali Atalantu Bergamo 1:0 a zopakovali výsledek z úvodního zápasu. "Stará dáma" může pohár získat počtvrté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Juventusu Turín Gianluigi Buffon

Brankář Juventusu Turín Gianluigi Buffon | Zdroj: Reuters

Ve finále Coppa Italia, které se uskuteční 9. května v Římě, Juventus vyzve AC Milán. "Rossoneri" v druhém semifinále vyřadili Lazio Řím až po dramatickém penaltovém rozstřelu.

Graiciar po podzimu v Liberci: Věřím, že mě česká liga dokáže na Itálii připravit

Číst článek

V Turíně se téměř vše podstatné stalo ve druhém poločase. Blízko vedoucímu gólu byla po hodině hry Atalanta. Alejandro Gómez přehodil vyběhnutého brankáře Gianluigiho Buffona, ale míč skončil na tyči. Chvíli nato zase domácí Douglas Costa napálil břevno.

Fanoušky Juventusu uklidnil až v 75. minutě Miralem Pjanič, který proměnil penaltu udělenou po diskutabilním souboji Gianlucy Manciniho s Blaisem Matuidim.

Lazio doma hrálo s Milánem 0:0 stejně jako venku. Branka nepadla ani v prodloužení, takže musely rozhodnout pokutové kopy. Pevnější nervy měli hráči AC, na jejichž straně neuspěli jen první dva exekutoři Ricardo Rodríguez a Riccardo Montolivo. Naopak z římského týmu neproměnili penalty Sergej Milinkovič-Savič, Lucas Leiva a Luiz Felipe.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme