Juventus čekal na soupeře marně, nepřijel. Neapoli hrozí kontumace, klub se hájí nákazou hráčů

Nedělní ligový zápas mezi Juventusem a Neapolí se neuskutečnil a hostujícímu týmu hrozí kontumační prohra 0:3. Důvodem bylo, že Neapol před utkáním ohlásila nákazu koronavirem v týmu, ale nepředložila potvrzení od místních úřadů. Vedení soutěže tedy utkání neodložilo, Neapol do Turína nepřicestovala a teď ji hrozí kontumace.

Tento článek je více než rok starý.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Juventusu se těšili na zápas proti Neapoli. Marně, soupeř k utkání nenastoupil.

Fanoušci Juventusu se těšili na zápas proti Neapoli. Marně, soupeř k utkání nenastoupil. | Foto: Nicolò Campo/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Zápas měl začít v neděli ve 20.45 a fotbalisté mistrovského Juventusu byli připraveni podle zápasového protokolu, přestože se vědělo, že soupeř do Turína vůbec nepřijel.

Svěřenci trenéra Gennara Gattusa jsou v karanténě poté, co se pozitivní testy projevily u záložníků Piotra Zieliňskiho a Eljifa Elmase. O osudu utkání definitivně rozhodne disciplinární komise v příštím týdnu.

„Skutečnost, že soupeř nedorazil na stadion k naplánovanému utkání nám ukazuje špatný obraz nás všech. Obáváme se vnitřních problémů, aniž bychom si uvědomili, že poškozujeme fotbal na mezinárodní úrovni,“ napsal na twitteru nejvyšší představitel Juventusu Turín Andrea Agnelli.

Andrea Agnelli: "The fact that a team doesn't arrive at the stadium to play a scheduled match does not give a great image of us: we are self-referential, we worry about internal problems, without understanding the damage we do to football at an international level."

21:56 – 04. 10. 2020

61 326

„Zdravotní úřady v Kampánii nařídily karanténu pouze blízkým kontaktům Piotra Zieliňského. Proto by měl být v tomto případě uplatněn protokol, který zajišťuje konání fotbalových zápasů navzdory jednotlivým případům nákazy v týmu,“ uvedli zástupci soutěže. Podle protokolu italské ligy by se mělo hrát, pokud má tým k dispozici 13 hráčů včetně minimálně jednoho brankáře.

Neapol testuje kompletní kádr a členy realizačního týmu od minulé neděle, kdy klub nastoupil v lize proti Janovu.

Ten registroval první nakažené už před zápasem, od té doby se v jeho mužstvu objevilo více než 20 případů koronaviru. Sobotní zápas Janova s Turínem byl odložen.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme