Náplast za vypadnutí z Ligy mistrů. Juventus poosmé v řadě ovládl italskou ligu

Fotbalisté Juventusu porazili v 33. kole italské ligy Fiorentinu 2:1 a pět kol před koncem si zajistili osmý mistrovský titul v řadě. Něco takového se dosud v pěti nejprestižnějších evropských soutěží žádnému klubu nepovedlo.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Juventusu slaví osmý titul v řadě s trenérem Massimilianem Allegrim

Cristiano Ronaldo (archivní foto) | Zdroj: Reuters

V sobotním utkání proti Fiorentině stačila Juventusu k jistotě dalšího ligového triumfu i remíza, ale domácí po obratu vyhráli 2:1. Druhá Neapol má sice k dobru nedělní zápas s Bergamem, turínský celek však má před rivalem i tak nedostižný náskok dvaceti bodů.

Hvězda rok narození 2000. Útočník Juventusu Moise Kean už střílí góly za italskou reprezentaci

Číst článek

Svěřenci trenéra Allegriho museli zápas otáčet, od 6. minuty totiž prohrávali po Milenkovičově dorážce. Krátce před pauzou ale vyrovnal hlavou po rohovém kopu Alex Sandro a v 53. minutě rozhodl o vítězství staronového mistra Pezzellův vlastní gól.

Turínský kanonýr Cristiano Ronaldo se gólově neprosadil, ale po jeho stříleném centru si míč do vlastní branky srazil kapitán hostů Germán Pezzella a zápas rozhodl. Portugalský reprezentant po třech triumfech s Manchesterem United a dvou s Realem Madrid dokázal jako první fotbalista získat tituly v Anglii, Španělsku a Itálii.

Pro Juventus je to po triumfu v domácím Superpoháru druhá trofej v sezoně. Další však turínský klub, v jehož vedení působí i bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, už nepřidá. V Italském poháru vypadl ve čtvrtfinále a ve stejné fázi ho v Lize mistrů senzačně vyřadil Ajax Amsterodam.

Celkově Juventus získal v Serii A pětatřicátý titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme