K jednadvacítce se připojili hráči z áčka. Motivace je velká, shodují se Schick, Souček i Jankto

Klubová sezona skončila pro většinu fotbalistů před dvěma či třemi týdny. Volno si ale rozhodně neužívají čeští reprezentanti do 21 let. Od neděle se pokusí uspět na mistrovství Evropy v Polsku. Na závěrečném srazu v pražských Benicích už nechyběli ani hráči, kteří byli s národním "A týmem.“

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick se k "jednadvacítce" přesunul od reprezentačního A-týmu

Patrik Schick se k "jednadvacítce" přesunul od reprezentačního A-týmu | Zdroj: ČTK

„Je to furt závěrečný šampionát, kam se nepostupuje každý rok, takže motivaci mám velkou a přeju si, abychom tam společně něco dokázali," říká Patrik Schick. 21letý fotbalista v této sezoně výrazně postoupil ve své kariéře a je asi blízko přestupu ze Sampdorie Janov do slavnějšího klubu, snad i do Juventusu Turín.

Šikovný útočník se už pravidelně dostává do reprezentačního „A týmu" a napodobují ho další - třeba Tomáš Souček, který má stejně jako jeho spoluhráči z „jednadvacítky" i po ligové sezóně nabitý program. „Všichni říkají, že jsme už mohli být na dovolené, ale my to bereme jinak. Je to největší turnaj, na kterém můžeme být, tak se všichni těšíme."

A podobně přemýšlí před turnajem v Polsku i další fotbalista se zkušenostmi z „A týmu" Jakub Jankto.

„Už je dva nebo tři týdny po sezoně, takže únava stoupá, všechno cítíte víc. Nebudeme říkat, že se netěšíme na dovolenou, všichni jsme dřeli 11 měsíců, ale čeká nás poslední turnaj, vyvrcholení sezony. Musíme se hecnout," burcuje záložník italského Udine.

Aby se fotbalisté „hecli" a v hlavě ještě nepovolili, se snaží i vedení reprezentace do 21 let. „Mentální přípravu beru jako hodně důležitou součást přípravy a hráči to vnímají podobně. Prošli jsme náročnou kvalifikací a nyní nás čeká vrchol dvouletého cyklu," má jasno trenér Vítězslav Lavička.

Do Polska se čeští fotbalisté do 21 let přesunou zítra, mistrovství Evropy pak pro ně začne v neděli utkáním se silným Německem, ve skupině mají ještě Itálii a Dánsko.

Mirko Vasić, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme