Slavní nizozemští fotbalisté Seedorf s Kluivertem skončili jako trenéři u reprezentace Kamerunu

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf a jeho asistent Patrick Kluivert. Bývalí slavní nizozemští hráči dostali deset dnů po osmifinálovém vyřazení s Nigérií na mistrovství Afriky výpověď. Oba přitom loni v srpnu podepsali smlouvu do roku 2022.

Yaoundé (Aktualizováno: 10:59 17. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf (vpravo) a jeho asistent Patrick Kluivert

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf (vpravo) a jeho asistent Patrick Kluivert | Foto: Suhaib Salem | Zdroj: Reuters

Kamerun, v jehož dresu nastoupili na šampionátu sparťan Georgés Mandjeck i slávista Michael Ngadeu, jenž však podle šéfa pražského klubu Jaroslava Tvrdíka u červenobílých skončil, nedokázal v Egyptě obhájit zlaté medaile z roku 2017. Po prohře 2:3 s Nigérií volal po Seedorfově konci i kamerunský ministr sportu.

O africký titul se utkají fotbalisté Senegalu a Alžírska. V semifinále vyzráli na Tunisko a Nigérii

Číst článek

Pro čtyřiatřicetiletého Seedorfa tak skončilo další angažmá v trenérské kariéře neúspěchem. Surinamský rodák má za sebou krátká působení na lavičce AC Milán, Šen-čenu a Deportiva La Coruňa, jež vedl dohromady jen v 52 zápasech.

S kamerunskou reprezentací odehrál třináctkrát utkání, na africkém šampionátu ji ze čtyř pokusů dovedl k jedinému vítězství. Jako ofenzivní záložník přitom zářil v Ajaxu, Realu Madrid i AC Milán a se všemi těmito velkokluby vyhrál Ligu mistrů.

🇨🇲@fecafoot announce that coach Clarence Seedorf and assistant Patrick Kluivert have been relieved of their duties, following the Indomitable Lions' exit during the #AFCON2019 Round of 16.

They had taken over the roles in August 2018.

18:47 – 16. 07. 2019

77 262

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme