Na fotbalovém mistrovství Afriky končí domácí Egypt i obhájce titulu Kamerun

Kamerunští fotbalisté titul afrických šampionů neobhájí. V osmifinále podlehl tým se slávistou Michaelem Ngadeuem a sparťanem Georgésem Mandjeckem 2:3 Nigérii, která zápas v Alexandrii otočili dvěma góly po hodině hry. Ve čtvrtfinále Nigerijci narazí na Jihoafrickou republiku, která vyřadila domácí Egypt.

Tento článek je více než rok starý.

Alexandria (Aktualizováno: 23:16 6. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání afrického šampionátu mezi Kamerunem a Beninem. Ve výskoku Michael Ngadeu (vlevo) a brankář André Onana.

Utkání afrického šampionátu mezi Kamerunem a Beninem. Ve výskoku Michael Ngadeu (vlevo) a brankář André Onana. | Foto: AMR ABDALLAH DALSH | Zdroj: Reuters

Egyptský výběr v čele s útočníkem Muhammadem Salahem, vítězem Ligy mistrů s Liverpoolem, byl největším favoritem turnaje a usiloval o vylepšení rekordu o osmou trofej. Jenže po dlouho bezbrankovém stavu v 85. minutě neuhlídal útočníka Lorcha a vyrovnat už nestihl.

Nigérie získala v roce 2013 svůj třetí africký titul, ale na předchozí dva kontinentální šampionáty se ani nekvalifikovala. Díky výhře nad velkým rivalem Kamerunem drží naději na rozšíření sbírky deseti medailí.

V 19. minutě poslal nigerijské fotbalisty do vedení Odion Ighalo, ale Kamerun těsně před poločasem otočil na 2:1. Vyrovnal Stephane Bahoken a následně skóroval Clinton N'jie. V 63. minutě dal svůj druhý gól v zápase Ighalo, který se trefil z pozice, jež zaváněla ofsajdem. Rozhodující branku zařídil vzápětí po Ighalově přihrávce Alex Iwobi z Arsenalu.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Egyptě - osmifinále:
Nigérie - Kamerun 3:2 (1:2)
Branky: 19. a 63. Ighalo, 66. Iwobi - 41. Bahoken, 44. N'Jie.
Egypt - JAR 0:1 (0:0)
Branka: 85. Lorch.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme