Trofej pro vítěze Eura zvedne nad hlavu Kane, nebo Chiellini. Jejich souboj může zápas rozhodnout

Na fotbalovém mistrovství Evropy se rozhodne o vítězi. Ve finále šampionátu nastoupí večer v londýnském Wembley Anglie proti Itálii. V rozhodujícím zápase může být klíčovým faktorem minisouboj obou kapitánů – domácího útočníka Harryho Kanea s italským stoperem Giorgiem Chiellinim.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V rozhodujícím zápase může být klíčovým faktorem minisouboj obou kapitánů – domácího útočníka Harryho Kanea (vlevo) s italským stoperem Giorgiem Chiellinim

V rozhodujícím zápase může být klíčovým faktorem minisouboj obou kapitánů – domácího útočníka Harryho Kanea (vlevo) s italským stoperem Giorgiem Chiellinim | Zdroj: Koláž iROZHLAS

Začátek šampionátu Harymu Kanovi nevyšel podle představ. V úvodních dvou zápasech ve skupině útočník Tottenhamu dokonce nevystřelil na bránu, jeho chvíle ale přišly ve vyřazovacích utkáních.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trofej pro vítěze Eura zvedne nad hlavu Kane, nebo Chiellini. Více o jejich souboji si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

Trefil se v osmifinále s Německem, ve čtvrtfinále proti Ukrajině skóroval hned dvakrát a naposledy po dorážce z penalty rozhodl semifinále s Dánskem.

Angličané na svého kapitána budou spoléhat i v duelu o titul, ve kterém Kanea čeká množství soubojů s elitní stoperskou dvojicí Chiellini – Leonardo Bonucci.

„Oba to jsou skvělí obránci, mají velké zkušenosti s podobně těžkými zápasy. Jako útočník chci hrát proti těm nejlepším stoperům a tihle dva do této skupiny rozhodně patří,“ myslí si nejlepší střelec minulé sezony Premier League Harry Kane.

Finále Eura ukončí dlouhé čekání na titul. Italové ho získali v roce 1968, Angličané ještě nikdy

Číst článek

Anglický kanonýr se s oporou italské defenzivy Chiellinim v minulosti na hřišti sešel už několikrát. Tvrdé souboje oba fotbalisté sváděli třeba před třemi lety v Lize mistrů, kdy Juventus s Chiellinim v osmifinále soutěže vyřadil Kaneův Tottenham.

„Pamatuju si, když jsem proti němu hrál poprvé, hned mě zaujal. Má dobrou techniku i střelu, navíc je silný ve vzduchu a do toho zahrává přímé kopy. Musím přiznat, že jsem jeho velký fanoušek. Zápasy proti takovým útočníkům si užívám, bude to bitva,“ uvědomuje si šestatřicetiletý italský kapitán Giorgio Chiellini.

Jestli trofej pro mistra Evropy zvedne nad hlavu on nebo Harry Kane, bude jasné už v neděli. Finále Eura začne na stadionu ve Wembley ve 21 hodin a Radiožurnál Sport ho celé odvysílá v přímém přenosu. Zápas také můžete sledovat v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme