Jarolím dál povede fotbalovou reprezentaci. S Berbrem si plácli do roku 2020

Trenér Karel Jarolím bude u fotbalové reprezentace pokračovat až do roku 2020. S místopředsedou FAČR (Fotbalové asociace Česká republiky) Romanem Berbrem si vyříkali kritiku a dohodli se na pokračování spolupráce, které požadoval i výkonný výbor FAČR.

Praha (Aktualizováno: 15:18 16. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Jarolím

Karel Jarolím | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Jarolím, jenž vede národní tým od loňského srpna, má podepsanou smlouvu do konce kvalifikačního cyklu na ME 2020 s tím, že v létě 2018 se dá předčasně ukončit.

Konflikt mezi Romanem Berbrem a Karlem Jarolímem

Před pěti dny se dostal Roman Berbr do sporu s Karlem Jarolímem po nepovedené kvalifikaci na MS 2018 v Rusku. Berbr vyčítal reprezentačnímu trenérovi velký vliv hráčských agentů při nominaci na kvalifikační utkání, kritizoval také sportovní výkony reprezentace. I přesto Jarolíma výkonný výbor FAČR neodvolal, jelikož měl platnou smlouvu až do roku 2018, která byla podle Berbra nevypověditelná.

V pondělí se ale Jarolím s Berbrem dohodli, že smlouva bude ze strany FAČR dodržena až do konce.

Do smlouvy Jarolím dostane sportovní cíle, ty mu však stanoví až nové vedení FAČR, které vzejde z valné hromady 12. prosince v Nymburku. K jednání o cílech dojde až po losování Ligy národů 24. ledna. Minulý týden mu chtěl výkonný výbor dát do smlouvy, že musí vyhrát svou skupinu Ligy národů a postoupit na Euro 2020.

Jednašedesátiletý kouč zároveň Berbra ujistil o maximální nezávislosti reprezentační nominace na vůli agentů, o které Berbr minulý týden pochyboval.

"Bylo potřeba si některé věci s trenérem Jarolímem jasně vyříkat, což se myslím povedlo," uvedl v prohlášení Berbr.

"Karel pochopil, že nám jde o stejnou věc, a že sportovní cíle pro jakéhokoliv trenéra musí být jasně předem definovány. V tuto chvíli, těsně před fotbalovými volbami, je samozřejmě smysluplné, aby o přesné definici těchto cílů rozhodlo až nové vedení FAČR," dodal.

Jarolíma ovlivňují agenti, řekl Berbr. Jestli měl námitky, měl mi je říct, reaguje kouč reprezentace

Číst článek

Jarolím přivítal otevřenost jednání s Berbrem, který ho minulý týden kritizoval na tiskové konferenci a ne při jednání na výboru.

"Osobní schůzka byla po událostech posledních dnů nutností a já jsem rád, že k ní došlo velmi rychle. Schůzka to byla intenzivní a je dobře, že obě strany mluvily otevřeně," komentoval jednání Jarolím.

"Vyjasnili jsme si vzájemná stanoviska i budoucí komunikaci. Všichni chceme úspěch pro český fotbal a já věřím, že současný reprezentační tým na něj může dosáhnout," dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme