Asi mi to dojde později, ale dosáhli jsme fantastického úspěchu, říká trenér Krejčí o postupu na Euro

Trenér reprezentačních fotbalistů do 21 let Karel Krejčí přirovnal postup na evropský šampionát k zisku prvoligového titulu s Plzní. Zkušený jedenapadesátiletý kouč byl podle svých slov při čekání na výsledky ostatních zápasů, které nakonec rozhodly, opravdu hodně nervózní.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Krejčí

Karel Krejčí | Zdroj: Profimedia

Český celek zakončil kvalifikaci v pátek výhrou 1:0 v Řecku a postup na Euro už neměl ve vlastních rukou. Potřeboval k tomu buď zaváhání Skotska, které by v případě vítězství a rovnosti bodů mělo lepší vzájemnou bilanci, nebo alespoň jeden příznivý výsledek v dalších skupinách.

Lvíčata slaví postup na Euro, českým fotbalistům do 21 let pomohla prohra Skotska v Řecku

Číst článek

Nakonec o postupu jednadvacítky rozhodla už v úterý prohra Skotska v Aténách. „Jsem nadšený a pyšný na všechny, kteří se na tom podíleli,“ prohlásil Krejčí.

„Je potřeba si uvědomit, že to byla velmi vyrovnaná skupina a až do posledního kola prakticky čtyři týmy hrály o postup,“ dodal.

„Po výhře v Řecku to byly neskutečně dlouhé čtyři dny. Člověk měl všechny varianty v hlavě, ale nemohl to nijak ovlivnit. Byl jsem strašně nervózní, hlavně jak se blížil ten zápas z naší skupiny. Člověk si sice namlouvá, že těch možností je víc, ale jsem rád, že se to rozhodlo už teď,“ prohlásil Krejčí.

Lodivod lvíčat je z postupu nesmírně nadšený 🤩

21:19 – 17. 11. 2020

26

Postup na Euro, které se uskuteční v březnu a v červnu ve Slovinsku s Maďarskem, zařadil mezi svými úspěchy hodně vysoko.

„Jako asistent nebo hlavní trenér jsem toho ve fotbale zažil poměrně dost. Když se budeme bavit o roli hlavního trenéra, tak mám na klubové úrovni titul a tohle dávám na podobnou úroveň,“ prohlásil.

První ve skupině

Češi vyhráli skupinu s bilancí šesti výher, tří remíz a jediné porážky. Druhé Chorvatsko na ně ztratilo jeden bod a Skotsko tři.

„Po prohře ve Skotsku nám nebylo nejlíp, ale tým ukázal, že důležité zápasy pod tlakem dokáže zvládnout,“ připomněl Krejčí klíčové okamžiky v kvalifikaci.

„Výhry v Litvě a Řecku nás vyšvihly do čela,“ dodal. „Chorvati ukázali, že mají vynikající hráče, Řekům vyšel loňský podzim, teď trochu odpadli, ale mají výrazné individuality. To stejné Skotové. Asi mi to dojde až později, ale dosáhli jsme fantastického úspěchu,“ řekl Krejčí.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme